Aktivátory opálenia s obsahom Urucum - ako si vybrať

Urucum - ako si vybrať. Čas letných dovoleniek a užívanie si letných lúčov je za dverami. Každý z nás okrem relaxu a nezabudnuteľných zážitkov túži po krásne čokoládovom, dlhotrvajúcom opálení. Rodinná firma PANAKEIA, ktorá sa zaoberá výrobou poctivej prírodnej kozmetiky, ako prvá na Slovensku priniesla na kozmetický trh absolútne prevratnú účinnú látku, ktorá urýchľuje opálenie. Tou látkou je Urucum. V dnešnom článku si povieme ako sa rýchlejšie opáliť a prezradíme vám, akú silu v sebe Urucum skrýva.

V čom spočíva zázrak Urucum

Urucum prášok sa získava zo semien stromu Bixa Orellana - pôvodom z amazónskeho dažďového pralesa, má tŕnisté ovocie naplnené červenými semienkami. Používali ho indiáni v Amazonskej kotline už pred príchodom Európanov do tejto krajiny. Prášok bol používaný indiánmi na farbenie tela, dokonca aj vlasov. Vďaka vysokému obsahu betakaroténu (obsahuje ho 100krát viac ako mrkvový olej), zaisťuje pokožke prirodzené, zlaté, rýchle a dlhotrvajúce opálenie.

Urucum a jeho vlastnosti

aktivatory-opalenia-s-obsahom-urucum-ako-si-vybrat-1

Urucum pripravuje pokožku na slnenie. Je to naozaj poklad prírody, používa sa v olejoch a krémoch na opaľovanie, aktivujúcich rýchlejšie opálenie. Urucum veľmi účinne pripravuje pokožku na opaľovanie a podporuje jej pigmentáciu, čím môže byť skvelým tromfom pre bleduľky, ktoré sa ťažko opaľujú.

Aké sú výhody Urucum?

  • Pripravuje pokožku na opaľovanie
  • Silne podporuje pigmentáciu kože, je silný aktivátor opálenia
  • Je silný antioxidant
  • Zároveň pôsobí ako fantastický repelent proti hmyzu

Urucum pomôže aj pri kožných ochoreniach

Urucum má aj veľa iných skvelých výhod a jednou z nich je aj protizápalový účinok. Používa na na kožné infekcie a choroby, ako sú dermatitída, psoriáza, soborea, ale aj hyperpigmentácia a vitiligo. Na opaľovanie je vhodný naozaj pre všetkých, chráni pred alergiou a zjednocuje pokožku, čo sa týka hyperpigmentácie aj vitiliga. Táto rastlina je bohatá na betakarotén sto krát viac ako mrkva. Urucum je veľmi bohatý na karoteidy s prírodnými pigmentmi. Urucum obsahuje bixín, norbixín spolu s vitamínmi, ktoré bránia starnutiu tela. Obsahuje tiež luteín, ktorý podporuje syntézu malanínu.

Morská riasa Dunailela salina

Niektoré z našich opaľovacích olejov Urucum sme vyšperkovali aj touto výnimočnou riasou, aby ich zloženie bolo ešte lepšie a chránilo vašu pokožku už počas opaľovania a zároveň pomohlo dosiahnuť krásne hnedú pokožku. V 400 metrovej hĺbke Mŕtveho mora výskumníci objavili zelenú morskú riasu (Dunaliella Salina) s vysokým obsahom antioxidantov, ktorá je nevyčerpateľnou zásobárňou betakaroténu. Dunaliella Salina obsahuje dvakrát viac chlorofylu a až osemkrát viac minerálnych látok než spirulina. Vyznačuje sa tiež silným antioxidačným pôsobením. Podporuje zdravie pokožky a očí, zlepšuje imunitu a znižuje riziko vzniku rakoviny. Dunaliella Salina patrí, podobne ako ostatné riasy, medzi najviac koncentrované zdroje dôležitých živín (vitamíny, minerály, aminokyseliny, esenciálne mastné kyseliny, chlorofyl a ďalšie). Morská riasa z Mŕtveho mora Dunaliella Salina je veľmi bohatá na betakarotén (provitamín A) a antioxidanty, vďaka ktorým perfektne vyhladzuje a zmäkčuje pokožku. Betakarotén v tejto riase zaisťuje vnútornú ochranu a pokožku pripraví na slnečné lúče, teda sa pokožka ľahšie opaľuje a opálenie dlhšie vydrží.

Urucum aktivátor opálenia má rôzne konzistencie:

  • olej
  • oleogel
  • maslo
  • dvojfázové oleje

Ktorý aktivátor opálenia si vybrať?

aktivatory-opalenia-s-obsahom-urucum-ako-si-vybrat-2

URUCUM

Ako prvý sme začali vyrábať olej, čiže konzistencia je čistý olejový macerát s urucum. Na výber máte dva druhy URUCUM a to s vôňou kokosu, ktorá vo vás znásobí pocit dovolenkovania a druhou vôňou je originál a tou je typicky ženská vôňa, ktorá nahradí parfum.

URUCUM SEN MORA

Olejovú konzistenciu má aj Urucum Sen mora, ktorý sa líši pridaním morskej riasy Dunaillela salina a astaxantínu. Uucum Sen mora má tiež v popise bronzer a to preto, lebo všetky naše výrobky s označením bronzer obsahujú lesklé častice na zvýraznenie opálenia.

URUCUM NATURAL

Myslíme aj na tých, ktorí preferujú neparfumované produkty a preto máme takisto v ponuke Urucum natural, ktoré je čistý macerát urucumu len s pridaním vitamínu E. Je bez akejkoľvek vône a môžete sa tešiť z krásneho zlatistého výsledku.

URUCUM MONOI

Toto je náš ďalší bronzer z ponuky Urucum opaľovacích olejov, ktorý vás svojou vôňou prenesie do exotiky. Je to tiež čistý olej s vôňou, ktorý obsahuje lesklé častice a hneď po nanesení pôsobí pokožka hladšie a tmavšie.

URUCUM - dvojfázový opaľovací olej

Ďalším produktom, ktorým sme doplnili naše portfólio opaľovacích produktov je URUCUM - dvojfázový opaľovací olej, pre tých, ktorí obľubujú menej olejové konzistencie, avšak na účinku to vôbec neuberá. Po nanesení sa vytvorí jemný film a vy sa môžete vybrať na slniečko. Ďalšou neoceniteľnou výhodou dvojfázového Urucumu je vysoká hydratácia, lebo obsahuje aj extrakt z aloe vera a kyselinu hyaluronovú.

URUCUM OLEOGEL

Ako novinku na túto letnú sezónu uvádzame URUCUM OLEOGEL. Je to čistý olej, ale zahustený prírodným zahusťovadlom, ktorý tvorí oveľa menej mastný pocit ako čistý olej. Okrem toho naše oleogely obsahujú opäť aj morskú riasu dunaillela salina. Zatiaľ budú v dvoch vôňach kokos a mango. Oleogel bude v dvoch variantách, a to buď ako bronzer s pridaním lesklých častíc alebo bez. Je len na vás, ktorý si vyberiete.

URUCUM - letné maslo s morskou riasou

Nie každý však obľubuje olejové konzistencie a radšej siahne po opaľovacích maslách. Letné maslo Urucum sa skladá z macerátu urucum v kombinácii s ďalšími kvalitnými maslami a olejmi ako sú bambucké maslo, kakaové maslo a kokosový olej. Tiež obsahuje lanolín, ktorý zabezpečuje vodeodolnosť.

Krásne opálenie s aktivátormi opálenia PANAKEIA

Všetky tieto produkty na krásne opálenie fungujú rovnako a rozdiel je len v konzistencii, aby sme vyhoveli každému z vás. Tieto aktivátory opálenia fungujú fantasticky hlavne kvôli výťažku z rastliny urucum a tie, čo obsahujú dunaillelu salinu, sú úplnou topkou. Nenechajte sa preto zmiasť, že ich je veľa a neviete si vybrať. V skutočnosti sú to len štyri druhy a ostatné varianty sa líšia len vôňou a pridaním lesklých častíc. Naše opaľovacie produkty neslúžia len na opaľovanie pri mori či bazéne, môžete ich využiť aj na prechádzke prírodou či v soláriu. Čo môžeme na záver povedať, je len sa poďakovať prírode za to, že nám dala takúto rastlinu. Už z našich recenzií vidieť, že URUCUM dokáže opáliť aj úplne bledú pokožku. Samozrejme, treba však dodržiavať zásady zdravého opaľovania sa. Ak sa chystáte na dlhší pobyt na slnku, naneste najskôr ochranný SPF faktor, a následne aktivátor opálenia. Nevystavujte sa priamemu žiareniu medzi 11.00 a 15.00. Naše aktivátory opálenia neobsahujú žiadne UV filtre. Nezabudnite ani na starostlivosť po opaľovaní, čím zabezpečíte stále hydratovanú pokožku a dlhotrvácne opálenie.