Morské špeciality nielen na tanieri

Keď premýšľame o morských špecialitách a morských plodoch, naša myseľ sa často zameria na chutné jedlá, ktoré z nich môžeme pripraviť. Existuje však niekoľko menej známych pokladov mora, ktoré sa stali obľúbenými zložkami produktov starostlivosti o pleť a ochrany pred slnkom. V tomto článku sa bližšie pozrieme na niektoré z týchto zložiek a ich výhody.

Čo je Astaxantín

morske-speciality-nielen-na-tanieri-1

Astaxantín je prírodný pigment, ktorý sa nachádza v morských plodoch, ako je losos, homár a krevety. Je to silný antioxidant, o ktorom je známe, že pomáha chrániť pokožku pred poškodením spôsobeným UV žiarením. Štúdie ukázali, že astaxantín môže pomôcť znížiť zápal a zlepšiť úroveň vlhkosti pokožky, vďaka čomu je skvelou zložkou produktov proti starnutiu a rôznych opaľovacích krémov.

Astaxantín je látkou budúcnosti

Niektorí výrobcovia kozmetiky používajú astaxantín vo svojich produktoch ako sú pleťové séra či opaľovacie krémy. Jeden z najúčinnejších antioxidantov je získavaný z mikroskopických červených rias a používa sa ako prísada v kozmetických produktoch pre svoje antiagingové a fotoprotektívne prínosy pre pokožku. Tento extrakt získaný z mikroskopických rias (konkrétne riasa haematococcus pluvialis) v poslednom čase púta pozornosť vedcov ako tzv. „supernutrient“ pre zdravie ľudského tela a pokožky. V súčasnej dobe sa najmä v Amerike veľmi rýchlo presadzuje v beauty segmente.

Astaxantín v opaľovacích krémoch

Ak to teda zhrnieme, látka s názvom Astaxantín spomaľuje proces starnutia, je účinnou prevenciou pred ochorením kože a má preukázateľnú schopnosť chrániť ju pred oxidačným stresom spôsobeným UV žiarením, čím výrazne zlepšuje kvalitu všetkých druhov pleti. Navyše významne podporuje účinky mnohých ďalších blahodárne pôsobiacich látok. Ak budete najbližšie zháňať opaľovací krém, odporúčame siahnuť po takom, ktorý obsahuje Astaxantín.

Čo je Dunaliella Salina

morske-speciality-nielen-na-tanieri-2

Dunaliella salina je typ mikroriasy, ktorá sa nachádza v slanom prostredí, ako sú soľné pláne či Mŕtve more. Je známa svojou schopnosťou prežiť v extrémnych podmienkach a je plná antioxidantov, aminokyselín a vitamínov. Jednou z najvýznamnejších výhod Dunaliella salina je jej schopnosť chrániť vašu pleť pred UV žiarením. Riasy produkujú červený pigment nazývaný beta-karotén, ktorý pomáha absorbovať UV žiarenie a zabraňuje jeho poškodeniu. Vďaka tomu je obľúbenou zložkou produktov na ochranu pred slnkom. Obsahujú ho rôzne opaľovacie krémy či pleťové séra alebo krémy.

Zlatá morská riasa

Zlatá morská riasa je typ hnedej riasy, ktorá sa nachádza vo vodách okolo Britských ostrovov. Je známa svojimi protizápalovými vlastnosťami a antiaging vlastnosťami, vďaka čomu sa používa v rôznych produktoch starostlivosti o pleť. Ide napríklad o antioxidačné pleťové krémy. Zlatá morská riasa obsahuje fukoidan, komplexný sacharid, o ktorom sa preukázalo, že má celý rad zdravotných výhod. Pomáha zlepšovať elasticitu pokožky a znížiť výskyt jemných liniek a vrások a preto je skvelou zložkou antiaging produktov. Je tiež bohatá na vitamíny a minerály, ktoré pomáhajú vyživovať a chrániť vašu pleť.

Prírodná kozmetika s obsahom morských plodov

Morské plody nie sú len na jedenie. Astaxantín, Dunaliella salina a zlaté morské riasy sú príkladmi zložiek, ktoré sa stali populárnymi v rôznych kozmetických produktoch ako sú napríklad opaľovacie krémy či pleťové séra. Používaním produktov, ktoré obsahujú tieto zložky, môžete pomôcť chrániť pokožku pred UV žiarením, znížiť zápaly a zachovať jej mladistvý a zdravý vzhľad. V PANAKEIA chápeme dôležitosť používania prírodných a účinných zložiek v kozmetike. Zaviazali sme sa v našich produktoch používať len tie najkvalitnejšie ingrediencie, vrátane tých, ktoré pochádzajú z mora. Ak hľadáte prírodnú kozmetiku, ktorá je účinná a zároveň udržateľná, odporúčame vám vyskúšať naše produkty a presvedčiť sa o ich kvalite na vlastnej koži.