Zinkový krém - účinky a prečo ho používať

V oblasti starostlivosti o pleť existuje nespočetné množstvo dostupných produktov s rôznymi zloženiami, benefitmi či účinkami. Zinkový krém medzi nimi vyniká ako skutočný viacúčelový superhrdina, ktorý ponúka množstvo výhod pre pokožku v rôznych oblastiach. Tento krém obsahuje oxid zinočnatý, prirodzene sa vyskytujúci minerál, ktorý je dobre známy svojimi priaznivými účinkami na pleť. Táto netoxická zlúčenina poskytuje pokožke ochranné aj hojivé vlastnosti. Zinok je dostupný v rôznych formách, no najpopulárnejšie použitie je práve v krémoch, ktoré vyhovujú rôznym typom pleti.

Účinky zinkového krému na pokožku

zinkovy-krem-ucinky-a-preco-ho-pouzivat-1

Zinkový krém má množstvo pozitívnych účinkov na našu pokožku. Nižšie sa bližšie pozrieme na niektoré z nich.

Zinkový krém upokojuje podráždenú pokožku

Jedna z najpozoruhodnejších vlastností zinkového krému spočíva v jeho schopnosti upokojiť podráždenú pokožku. Vďaka svojim protizápalovým vlastnostiam je vynikajúcou voľbou na zníženie začervenania a zmiernenie nepríjemných pocitov spôsobených rôznymi podráždeniami pokožky. Či už máte čo do činenia so spálením od slnka, vyrážkami, svrbením alebo uštipnutím od hmyzu, aplikácia zinkového krému môže poskytnúť okamžitú úľavu, vďaka čomu je bežnou súčasťou domácich zásob nejednej domácnosti.

Zinkový krém proti akné

Pre tých, ktorí bojujú s pokožkou náchylnou na akné, môže zinkový krém zmeniť hru. Silné antibakteriálne vlastnosti oxidu zinočnatého pomáhajú bojovať proti baktériám spôsobujúcim akné, zatiaľ čo jeho protizápalové účinky znižujú začervenanie a zápaly spojené s vyrážkami. Pravidelné používanie zinkového krému môže pomôcť predchádzať budúcim vyrážkam a podporiť jasnejšiu a zdravšiu pleť.

Zinkový krém podporuje hojenie pokožky

Schopnosť pokožky sa hojiť a regenerovať je rozhodujúca pre udržanie jej zdravia a vzhľadu. Zinkový krém zohráva dôležitú úlohu pri hojení rán a regenerácii tkaniva. Pri aplikácii na menšie rany, odreniny alebo jazvy podporuje prirodzený proces hojenia pokožky a tiež môže pomôcť znižovať výskyt jaziev, čím prispieva k rovnomernejšej štruktúre a tónu pokožky.

Krém so zinkom je ideálny pre citlivú pleť

Pre ľudí s citlivou alebo ľahko podráždenou pokožkou môže byť hľadanie tých správnych produktov starostlivosti o pleť problém. Našťastie je zinkový krém jemnou a upokojujúcou možnosťou, ktorá je hypoalergénna a je málo pravdepodobné, že spôsobí nežiaduce reakcie. Vďaka svojmu prírodnému zloženiu je vhodný pre širokú škálu typov pleti, vrátane citlivej.

Ako používať zinkový krém

zinkovy-krem-ucinky-a-preco-ho-pouzivat-2

Pred aplikáciou zinkového krému je vhodné začať čistením pokožky. Začnite dôkladným čistením tváre, aby ste odstránili nečistoty, prípadne make-up alebo rôzne bylinné krémy a pod. Vyberajte si jemný čistiaci prostriedok, ktorý nezbaví vašu pokožku jej prirodzenej vlhkosti. Po očistení použite jemný toner na vyrovnanie pH pokožky a pripravte ju na ďalšie kroky vašej rutiny starostlivosti o pleť. Tonizácia pomáha osviežiť a revitalizovať pokožku a pripraviť ju na absorpciu následných produktov.

Hydratácia so zinkovým krémom

Potom naneste tenkú vrstvu zinkového krému na konkrétne miesta na pokožke. Zinok pokožku vysušuje a preto sa odporúča nanášať len bodovo a nie na celú pleť. Krém jemne vmasírujte do pokožky, aby sa úplne vstrebal. To poskytne vašej pokožke množstvo výhod zinkového krému a vytvorí ochrannú bariéru. Ak používate zinkový krém počas dňa, môžete ho považovať za pridanú vrstvu ochrany pred slnkom. Ak však plánujete pobyt na silnom slnku, je nevyhnutné používať špeciálny opaľovací krém s vyšším SPF.

Nočná aplikácia zinkového krému

Pre maximálne výhody zvážte nanášanie zinkového krému na noc. Nanášanie pred spaním umožňuje krému pracovať počas spánku, čím podporuje opravu a omladenie pokožky zatiaľ čo spíte. Každé ráno sa tak zobudíte so sviežou a revitalizovanou pleťou. Zinkový krém je skutočným superhrdinom v starostlivosti o pleť a ponúka širokú škálu výhod pre vašu pokožku. Od upokojenia podráždení až po boj proti akné a podporu hojenia pokožky, zinkový krém si získal svoje miesto ako bežná súčasť domácej "prvej pomoci" pre podráždenú pokožku. Či už máte citlivú alebo aknóznu pleť, začlenenie zinkového krému do vašej každodennej rutiny vám môže pomôcť dosiahnuť zdravšiu a žiarivejšiu pleť. Využite silu zinkového krému a presvedčte sa o jeho účinkoch na vlastnej pleti.