Aké sú reálne skúsenosti s používaním bylinných tinktúr?

Aké sú reálne skúsenosti s používaním bylinných tinktúr? Bylinné tinktúry sú pre mnohých stále ako neprebádané more. V poslednej dobe sa ale čoraz viac ľudí stretáva s týmto pojmom. Najmä mladšia generácia ľudí pri problémoch siaha po prírodnejších variáciách liečiv, po tinktúrach. Bylinné tinktúry sa vyrábajú z 25% až 60% alkoholu a výluhu z bylín. Ako jedna z hlavných pozitívnych vlastností sa považuje všestrannosť využitia, ale aj množstvo variácií bylinných tinktúr. Bez preháňania sa dá povedať, že nájdete bylinnú tinktúru takmer na všetko. Skúsenosti s používaním tinktúr sú prevažne veľmi pozitívne a to je jeden z dôvodov, prečo tinktúr pribúda a prečo sa stávajú stále viac populárne. V tomto článku sa pozrieme na najpopulárnejšie typy tinktúr.

ake-su-realne-skusenosti-s-pouzivanim-bylinnych-tinktur-1

Bylinné tinktúry ako prírodná alternatíva

Bylinné tinktúry nie sú jednoznačne určené na riešenie jedného konkrétneho problému. Ich rozmanitosť im dáva možnosť využitia pri rôznych kožných problémoch, zápalových infekciách a podobne. V našej ponuke máme k dispozícii tinktúry na žalúdok a žlčník, tinktúry na pomoc pri problémoch s prostatou, tinktúry na riešenie problémov so štítnou žľazou a lymfu, tinktúry na libido a mnoho ďalšieho. Veľkým plusom je ich vstrebateľnosť, keďže sa jedná o prípravok podávaný v kvapalnom stave, je pre telo prirodzenejšie ho prijať a získať z neho maximum látok.

Tinktúry pre ženy

Tinktúry pre ženy, bylinné tinktúry, sa v poslednej dobe tešia veľkej obľube pri riešení ženských problémov. Najviac obľúbené tinktúry sú tie, ktoré pomáhajú pri zmierňovaní menštruačných bolestí, napomáhajú s vyrovnávaním hladiny hormónov, regenerujú pohlavné orgány, zmierňujú krvácanie, napomáhajú k urovnaniu menštruačného cyklu a zabezpečujú jeho pravidelnosť alebo pomáhajú pri problémoch s menopauzou. Presne na vyššie vymenované problémy sa najviac hodí bylinná tinktúra Tinkturka – Alchemilka obyčajná, ktorá sa predáva v 100ml verzií.

ake-su-realne-skusenosti-s-pouzivanim-bylinnych-tinktur-2

Tinktúry na lepší spánok

Nemenej obľúbené a vyhľadávané sú tinktúry na úpravu spánkového cyklu. Bylinné tinktúry dokážu nasmerovať k úprave váš spánkový rytmus a napomôcť ku kvalitnejšiemu spánku. Veľmi cenenou je tinktúra z Čagy, Ryšavca šikmého (pozn. huba). Táto zázračná huba upokojuje nervový systém pri problémoch s nespavosťou ale taktiež pomáha pri zápaloch tráviaceho ústrojenstva a mnohých ďalších problémoch. Viac o Čage sa dočítate v našom Herbári.

Bylinná tinktúra na vysoký tlak

Pre ľudí, ktorých trápi tlak, či problémy so srdcom tu máme tinktúry ako bylinná tinktúra Tinkturka- Medvedí cesnak. Medvedí cesnak ako bylina nielenže prečisťuje črevá, podporuje trávenie a vyprázdňovanie, ma silné antibiotické a antibakteriálne účinky a pomáha pri srdcovo-cievnych ochoreniach. Taktiež je dokázané, že medvedí cesnak je jedným z najlepších prírodných posilňovačov imunity. A to nie je všetko. Silná aromatická vôňa medvedieho cesnaku dokáže tiež vypudiť z tela parazity - hlísty. Medvedí cesnak je jednou z najobľúbenejších domácich rastlín, ktoré si mnohí ľudia zbierajú.

Tinktúry na libido

Ako sme spomenuli v úvode, bylinné tinktúry sú ozaj takmer na všetko. Mnoho otázok smeruje tiež na to, či sú k dispozícii tinktúry, ktoré podporujú libido. Odpoveď je - samozrejme. Liečivá sila byliniek sa odjakživa používala na všeličo a výnimkou nie je ani libido či plodnosť. Liečivé účinky byliniek na seba zobrala aj veľmi obľúbená tinktúra, Tinktúrka – Angelika čínska, ktorá je nápomocná práve pri problémoch tohto typu.