Podľa čoho vybrať krém na tvár? Poradíme vám

Podľa čoho vybrať krém na tvár? Poradíme vám. Vaša tvár je jednou z prvých vecí, ktoré ľudia vidia, a je dôležité sa o ňu dobre starať. Kvalitný krém na tvár pomôže udržať vašu pokožku hydratovanú, zníži výskyt jemných línií a vrások a poskytne vám mladistvejšiu a žiarivejšiu pleť. Na trhu je dnes toľko krémov na tvár, ako si vybrať ten správny práve pre vás? Tu je niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu urobiť správnu voľbu.

Poznajte svoj typ pleti

podla-coho-vybrat-krem-na-tvar--poradime-vam-1

Prvým krokom pri výbere krému na tvár je určenie vášho typu pleti. Je vaša pleť mastná, suchá alebo kombinácia oboch? Máte citlivú pleť, ktorá často a jednoducho reaguje na rôzne kozmetické produkty? Poznanie svojho typu pleti vám pomôže vybrať si krém na tvár, ktorý vám bude najlepšie vyhovovať.

Mastná pleť

Ak máte mastnú pleť, poobzerajte sa po ľahkom, nemastnom kréme na tvár, ktorý vašu pleť hydratuje bez zbytočného oleja. Krém na vodnej báze je vhodnou voľbou, pretože sa rýchlo vsiakne do pokožky bez zanechania mastnoty. Hľadajte zložky, ako je kyselina hyalurónová, ktorá pomôže hydratovať pokožku, a glycerín, ktorý pomôže znížiť výskyt jemných liniek a vrások.

Suchá pokožka

Ak je vaša pleť suchá, hľadajte bohatý výživný krém na tvár, ktorý vašu pokožku hydratuje a udrží ju jemnú a pružnú. Pozerajte sa po zložkách ako bambucké maslo, čo je prírodný zvlhčovač, a znova glycerín, ktorý pomôže udržať vlhkosť. Hľadajte tiež krémy na tvár, ktoré sú vytvorené špeciálne pre suchú pokožku. Tieto krémy sú navrhnuté tak, aby pomohli vašu pokožku hydratovať a vyživiť a pomohli vám so suchou pokožkou bojovať.

Citlivá pleť

Ak máte citlivú pokožku, je dôležité vybrať si krém na tvár bez vôní, farbív a iných dráždivých látok. Hľadajte krémy na tvár, ktoré sú špeciálne navrhnuté pre citlivú pokožku a obsahujú zložky, ako je harmanček, ktorý pomáha upokojovať podráždenú pokožku, a aloe vera, ktoré pomáha hydratovať a tiež upokojovať pokožku.

Krém na tvár podľa veku

podla-coho-vybrat-krem-na-tvar--poradime-vam-2

Ďalším faktorom, ktorý treba zvážiť pri výbere krému na tvár, je váš vek. Ako starnete, vaša pleť potrebuje zmenu a možno budete potrebovať krém na tvár, ktorý je špeciálne vytvorený pre vašu vekovú skupinu.

Mladšia pleť

Vo veku 20 alebo 30 rokov je dobrou voľbou ľahký výživný krém na tvár, ktorý obsahuje antioxidanty. Antioxidanty pomáhajú chrániť vašu pokožku pred poškodením spôsobeným environmentálnymi faktormi, ako je slnečné žiarenie a znečistenie. Vyhľadávajte zložky, ako je vitamín C, ktorý pomôže rozjasniť vašu pokožku a zníži výskyt jemných liniek a vrások, a zelený čaj, ktorý je silným antioxidantom.

Zrelá pleť

Ak máte 40 alebo 50 či viac rokov, možno si budete chcieť vybrať krém na tvár, ktorý je špeciálne vyvinutý pre zrelú pleť. Hľadajte krémy na tvár, ktoré obsahujú retinol, ktorý pomáha zlepšiť vzhľad jemných liniek a vrások, a kyselinu hyalurónovú, ktorá pomôže hydratovať vašu pokožku a znížiť výskyt spomínaných vrások.

Prečítajte si kompletné zloženie krému na tvár

Počas výberu krému na tvár netreba zabudnúť prečítať si jeho zloženie a uistiť sa, že rozumiete tomu, čo jednotlivé zložky robia. Vyhnite sa zložkám, ktoré môžu byť pre vašu pokožku drsné alebo dráždivé. Ide napríklad o alkohol, parfumy a konzervačné látky. Hľadajte tiež krémy na tvár, ktoré obsahujú prírodné zložky, ako sú rastlinné výťažky a esenciálne oleje, pretože sú šetrnejšie k vašej pokožke a poskytujú jej výživné výhody.

Krém na tvár - vyberte správnu konzistenciu

Pri výbere toho správneho krému pre vás je dôležitá aj jeho konzistencia. Ak máte mastnú pleť, ľahká, gélová konzistencia je správnou voľbou, pretože rýchlo vsiakne do pokožky bez zanechania mastného zvyšku. Ak máte suchú pokožku, je lepšou voľbou hustejšia, krémovejšia konzistencia, ktorá vašej pokožke poskytne viac hydratácie a výživy.

Poraďte sa s odborníkmi

Výber správneho krému na tvár môže mať veľký vplyv na zdravie a vzhľad vašej pokožky. Keď vezmete do úvahy typ pleti, vek, zložky a konzistenciu, zaručene nájdete krém na tvár, ktorý vám bude vyhovovať a pomôže udržať vašu pokožku v čo najlepšom stave. Ak si ale neviete vybrať, nebojte sa poradiť u odborníkov. V e-shope PANAKEIA vám s radosťou s výberom poradíme. Stačí nás kontaktovať.