Ruská kozmetika - prečo ju používať?

Ruská kozmetika – prečo ju používať?

Určite ste si už všimli, popri "surfovaní" po internete alebo na nákupoch po bioobchodíkoch výrobky ruského pôvodu. Určite nie sú pre niekoho novinkou, ale je veľa ľudí, ktorí ich nepoznajú. Sú to väčšinou prípravky prírodného charakteru, a myslím že veľmi kvalitné. Veď pozrite sa, aké je Rusko veľké, aké majú obrovské prírodné bohatstvá a tie v sebe ukrývajú nielen byliny so silnými liečivými účinkami ale aj rôzne pramene, kamene, huby a iné dary z prírody.

 Mnoho ľudí, či už vekom alebo rôznymi zraneniami trpí ochorením pohybového aparátu a tých prípravkov na ich liečbu pôvodom z Ruska je naozaj veľa na výber.. Tak isto sú veľmi účinné šampóny a iné ošetrujúce prípravky na telo, pri lupienke alebo iných kožných prejavoch, krémy a výluhy z liečivých bylín overené mnohými rokmi a skúsenosťami na liečbu akné a mohli by sme menovať naozaj celú škálu zdravotných problémov.

Medzi najčastejšie problémy pohybového aparátu  patria ale bolesti kĺbov, kolien, ramien či opotrebovanie chrúpaviek.

Prečo práve bylinné ruské krémy pomáhajú pri týchto problémoch?

Tradičná ruská medicína mala viacero spôsobov liečby. Ako prvý dám do pozornosti ten najznámejší – liečba pomocou bylín alebo húb. Liečivá sa pripravovali vo forme čajov, odvarov, obkladov, kúpeľov, lúhovaním alebo macerovaním v alkohole či oleji a následne z toho vyrábali aj liečivé krémy a balzamy. A tu je podstata, prečo vám do pozornosti dávame práve ruskú kozmetiku. Niektoré byliny sú svojimi regeneračnými a analgetickými účinkami dobre známe aj na Slovensku (podbeľ, žihľava, púpava, skorocel, kostihoj) ale niektoré sú typické len pre Rusko. Tým, že tradičná ruská medicína pojíma pojem rodinného liečiteľstva, ktoré sa traduje už do nepamäti ich kultúry, sme sa tiež rozhodli ruské prípravky zaradiť do našej ponuky pre ich silné terapeutické a liečivé účinky. Výrobky nás veru nesklamali, máme výbornú odozvu od zákazníkov a naozaj pravidelným používaním dokážu pomáhať liečiť a zmierniť bolesti. Ruskí liečitelia oddávna považovali prírodu za výborného liečiteľa a liečivé rastliny za účinných pomocníkov pri liečení rôznych zdravotných neduhov, čo sa týka celého tela. Tradičná ruská medicína má dlhú históriu a zahŕňa dlhoročnú skúsenosť národa v oblasti metód a prostriedkov liečby, ktoré sa odovzdávajú z generácie na generáciu. Rastliny boli ľahko dostupné a predsa sa k nim pristupovalo s úctou – každá má svoj čas zberu, svoj spôsob sušenia a uchovávania

Poďme sa spolu pozrieť na pár najznámejších bylín, ktoé obsahujú bylinné ruské krémy. Taký najznámejší aj u nás je Kostihoj lekársky. Je jedinečný svojím terapeutickým účinkom na kosti a kĺby. V prípade chorôb a poranení kĺbov ako liečivý, protizápalový a protireumatický prostriedok nemá kostihoj lekársky obdobu. Preto je využívaný vo viacerých bylinných krémoch. Kostihoj sa preslávil najmä schopnosťou rýchlo hojiť rany, pomáha aj pri zlomeninách a následnej liečbe, pri vyvrtnutiach, bolestiach členkov. Úžasný liečivý účinok kostihoja je spojený s vysokým obsahom alantoínu, ktorý sa vyznačuje nielen silnými baktericídnymi a protizápalovými účinkami, ale má tiež jedinečnú schopnosť stimulovať tvorbu nových, zdravých buniek v akomkoľvek tkanive. Pri chorobách kĺbov kostihoj zmierňuje zápaly a opuchy, a čo je najdôležitejšie, aktivuje procesy obnovy a regenerácie chrupavky.

To by asi každý z nás potreboval na nejakú časť tela, čo poviete?

 

Ruskú kozmetiku si objednáte v našom eshope 

 

Typické suroviny v Ruskej kozmetike

  • Mumio unikátny prírodný biostimulant, stimuluje opravné procesy v kĺboch a proliferácii buniek a spojivových tkanív, má protizápalový a celkovo posilňujúci účinok.

  • Včelí jed má výrazné protizápalové, zohrievajúce, analgetické, baktericídne účinky, aktivuje prietok krvi, zlepšuje metabolizmus kĺbov a výživu kĺbových tkanív. Zvýšením priepustnosti pokožky podporuje hlboký prienik terapeutických zložiek do problémovej oblasti.

  • Jazvečí tuk zmierňuje bolesti kĺbov a periartikulárnych svalov, má silné protireumatické vlastnosti, zastaví zápal a zmierňuje opuchy kĺbov, posilňuje vnútorné aj vonkajšie kĺbové väzy, normalizuje biomechanickú funkciu kĺbového spojenia, zlepšuje pružnosť kĺbov, obnovuje funkciu kĺbového svalu, zlepšuje pružnosť.

  • Hadí jed ten opäť svojimi výnimočnými vlastnosťami poskytuje výrazný analgetický, protizápalový účinok. Zvyšuje krvný obeh. Podporuje regeneráciu poškodených chrupaviek. Eliminuje opuchy a odstraňuje prebytočnú tekutinu. periartikulárnych svalových vlákien, vyživuje periartikulárne svaly, väzy a šľachy a mnoho ďaľších skvelých účinných bylinných   zložiek, ktorých menovaním by sme mohli stráviť ďaĺšie dva dni.

 

Medzi naše najpredávanejšie krémy patrí práve Balzam s hadím jedom, kostihojom a sabelníkom pre jeho naozaj účinnú kombináciu liečivých bylín spolu s hadím jedom. Je výborný na zmiernenie bolesti, zápalu kĺbov. Tak isto regeneruje poškodené tkanivá , pomáha zmierniť opuchy, zvyšuje pohyblivosť kĺbov a chrbtice.

 

Balzam s hadím jedom, kostihojom a sabelníkom si môžete zaobstarať tu 

 

Vyskúšate?