Viete ako sa starať o pleť v lete? Tipy a odporúčania

Viete ako sa starať o pleť v lete? V tomto článku vám predstavíme základné tipy a odporúčania. Ako teplota v letných mesiacoch stúpa, naša pokožka je vystavená rôznym stresorom vrátane zvýšeného UV žiarenia, vyššej vlhkosti a znečistenia. Správna starostlivosť o pleť v lete je kľúčová pre ochranu pokožky pred poškodením slnkom, dehydratáciou a ďalšími faktormi zo životného prostredia. Praktikovaním vhodnej rutiny starostlivosti o pleť si môžete udržať zdravú a žiarivú pleť počas celej sezóny.

Bežné kožné problémy v lete

Počas leta sú bežné kožné problémy, ako je spálenie slnkom, hyperpigmentácia, akné a vyrážky z tepla. Tieto stavy môžu spôsobiť nepohodlie a dlhodobé poškodenie pokožky, najmä ak sa správne neriešia. Začlenenie účinných postupov starostlivosti o pleť môže pomôcť predchádzať týmto problémom a udržať pokožku v čo najlepšom stave. Treba myslieť na zopár základných vecí a praktík, ktorými eliminujete hrozbu poškodenia vašej pokožky.

Správne postupy starostlivosti o pleť počas leta

Hydratácia pokožky je kľúčová

Hydratácia je kľúčom k udržaniu zdravej pokožky v lete. Pitie veľkého množstva vody pomáha udržiavať pokožku hydratovanú zvnútra, zatiaľ čo používanie hydratačných kozmetických produktov môže poskytnúť dodatočnú vlhkosť zvonku. Vhodná je prírodná kozmetika obsahujúca kyselinu hyalurónovú, glycerín či aloe vera, ktoré uzamknú vlhkosť a upokoja pokožku. Ani nemusíme viac vysvetľovať koľko pozitívnych účinkov na naše telo má správna hydratácia, a to nielen pre našu pokožku, ale aj pre celkovú pohodu a zdravie.

Pravidelne používajte opaľovací krém

AdobeStock_330100077 (1)

Jedným z najdôležitejších krokov vo vašej letnej rutine starostlivosti o pleť je aplikácia opaľovacieho krému. Vyberte si širokospektrálny opaľovací krém s dostatočným ochranným faktorom SPF (my odporúčame minimálne 20), ktorý ochráni pokožku pred škodlivými UVA a UVB lúčmi. Naneste ho v dostatočnom množstve na všetky exponované oblasti pokožky a aplikujte pravidelne počas celého dňa, keď sa nachádzate na slnku, najmä po plávaní alebo po výraznejšom potení.

Čistenie a exfoliácia pokožky

Čistenie pleti aspoň dvakrát denne pomáha odstrániť pot, mastnotu a nečistoty, ktoré môžu upchávať póry a spôsobiť vyrážky. Používajte jemný čistiaci prostriedok bez sulfátov, aby ste nezbavili pokožku jej prirodzených olejov. Peeling raz alebo dvakrát týždenne môže pomôcť odstrániť odumreté kožné bunky a zabrániť upchatiu pórov. Odporúčame vybrať si jemný peeling s prírodnými zložkami, ako sú jojobové guľôčky alebo ovocné enzýmy.

Ľahké hydratačné krémy

V lete prejdite na ľahké, nekomedogénne hydratačné krémy, ktoré vám nebudú upchávať póry. Hľadajte produkty s prísadami, ako je aloe vera, extrakt zo zeleného čaju a kyselina hyalurónová, ktoré vám dodajú hydratáciu bez toho, aby ste sa na pokožke cítili ťažko. Hydratačné krémy na gélovej báze sú výbornou voľbou do horúceho a vlhkého počasia. Skvele pokožku hydratujú a pomáhajú jej tým chrániť sa pred letnými enviromentálnymi stresormi.

Antioxidanty sú skvelým priateľom vašej pokožky

Antioxidanty pomáhajú chrániť pokožku pred poškodením voľnými radikálmi spôsobeným UV žiarením a znečistením. Začleňte do svojej starostlivosti o pleť pleťové séra a hydratačné krémy bohaté na antioxidanty. Tie vám pomôžu bojovať proti známkam starnutia a zlepšia zdravie pokožky. Ingrediencie ako vitamín C, vitamín E a extrakt zo zeleného čaju sú vynikajúcou voľbou. V zložení kozmetických produktov sú antioxidanty často dobrou známkou kvality.

Odporúčaná prírodná kozmetika na leto

Hydratačné peptidové sérum

Hydratačné peptidové sérum je ideálne na upokojenie a hydratáciu pokožky počas horúcich letných dní. Obsahuje originálne zloženie účinných látok, vďaka čomu pomôže a upokojí aj spálenú alebo podráždenú pokožku. Toto sérum tiež spevňuje pleť, vyhladzuje vrásky a jemné ryhy, hĺbkovo hydratuje a pôsobí proti predčasnému starnutiu pleti.

Sprej po opaľovaní s Aloe vera

Sprej po opaľovaní s Aloe vera obsahuje tiež kyselinu hyalurónovú a panthenol. Poskytuje dlhotrvajúcu hydratáciu bez upchávania pórov. Dvojfázový sprej vyživuje pokožku dvoma spôsobmi. Kombinuje výživný olej a osviežujúcu vodu. Prináša okamžitú úľavu a osvieženie pre pokožku po opaľovaní,

Pleťové sérum s vitamínom C

Pleťové sérum Kopaničiarska žehlička s vitamínom C pomáha rozjasniť vašu pleť a znížiť výskyt tmavých škvŕn spôsobených vystavením slnku. Vitamín C je silný antioxidant, ktorý zvyšuje produkciu kolagénu a chráni pokožku pred poškodením voľnými radikálmi. Toto pleťové sérum obsahuje najmodernejšiu formu vitamínu C v optimálnej a bezpečnej koncentrácii 5%, ktorá preniká hlboko do pokožky, no nenarušuje ju.

Prípravky na opaľovanie

AdobeStock_261989769 (1)

V našej ponuke nájdete taktiež celú radu produktov na opaľovanie. Prípravky na opaľovanie zahŕňajú Oleje na opaľovanie, maslá na opaľovanie, oleje po opaľovaní, aktivátory opálenia či bronzery. Vďaka kombinácii týchto produktov si zabezpečíte dokonalý bronz rýchlo a bezpečne. Pri opaľovaní vždy dodržiavajte zásady bezpečného opaľovania a myslite v prvom rade na zdravie vašej pokožky.

Zaujímavé fakty o pleti

Koža je náš najväčší orgán

Vedeli ste, že vaša pokožka je najväčším orgánom vášho tela? Tvorí asi 16 % vašej celkovej telesnej hmotnosti a pokrýva priemernú plochu 1,6 až 2 metre štvorcové.

Pokožka sa regeneruje sama

Pokožka má neuveriteľnú schopnosť sa sama regenerovať. Obnova kožných buniek trvá približne 28 dní, čo znamená, že každý mesiac získate úplne novú vrstvu pokožky.

Farbu pleti určuje melanín

Melanín je pigment zodpovedný za farbu pokožky, vlasov a očí. Množstvo a typ melanínu produkovaného vašimi kožnými bunkami určuje farbu vašej pokožky.

Pokožka má tri vrstvy

Pokožka sa skladá z troch hlavných vrstiev: epidermis (vonkajšia vrstva), dermis (stredná vrstva) a hypodermis (vnútorná vrstva). Každá vrstva má špecifické funkcie a hrá kľúčovú úlohu pri ochrane vášho tela.