Jojobový olej - na čo sa používa

Jojobový olej je jednou z účinných zložiek moderných kozmetických produktov. V oblasti prírodnej kozmetiky sa len málo ingrediencií vyrovná všestrannosti a účinnosti jojobového oleja. Táto zlatistá tekutina získaná zo semien jojobovej rastliny (Simmondsia chinensis) je známa svojimi vyživujúcimi vlastnosťami a širokou škálou výhod v starostlivosti o pleť. V PANAKEIA uznávame výnimočné kvality jojobového oleja a začleňujeme ho do našich produktov, aby sme využili jeho obdivuhodné vlastnosti.

Jojobový olej

jojobovy-olej-na-co-sa-pouziva-1

Jojobový olej je po stáročia základom v rituáloch starostlivosti o pleť a domorodé kultúry ho oceňujú pre svoje liečivé vlastnosti. Dnes jeho popularita neustále stúpa, pretože moderný výskum potvrdzuje jeho účinnosť pri podpore zdravej a žiarivej pokožky. Od svojej hydratačnej schopnosti až po schopnosť vyvážiť produkciu mazu a upokojiť zápaly, jojobový olej predstavuje skutočne všestrannú pomoc v starostlivosti o pleť.

Výhody jojobového oleja

Jojobový olej má viacero výhod, o ktorých si viac povieme nižšie. Ide o 100% prírodnú zložku, ktorej účinnosť bola overená rokmi používania a tiež rôznymi výskumami.

Hydratačné vlastnosti jojobového oleja

Jojobový olej sa veľmi podobá prírodným olejom produkovaným pokožkou, čo z neho robí vynikajúci zvlhčovač. Jeho molekulárna štruktúra mu umožňuje preniknúť hlboko do pokožky bez zanechania mastných škvŕn, poskytuje dlhotrvajúcu hydratáciu a pomáha obnoviť prirodzenú bariérovú funkciu pokožky.

Vyrovnávanie produkcie kožného mazu

Na rozdiel od všeobecného presvedčenia, jojobový olej v skutočnosti nie je olej, ale tekutý ester vosku. Toto jedinečné zloženie mu umožňuje napodobňovať kožný maz, vďaka čomu je účinným regulátorom tvorby kožného mazu. Či už máte mastnú alebo suchú pleť, jojobový olej pomáha vyrovnávať hladinu kožného mazu, čím je vhodný pre všetky typy pleti.

Protizápalové účinky jojobového oleja

Jojobový olej je bohatý na antioxidanty, vďaka ktorým má protizápalové vlastnosti, upokojuje podráždenú pokožku a znižuje začervenanie. Je zvlášť prospešný pri problémoch ako sú ekzémy, psoriáza a akné, kde zápal zohráva významnú úlohu.

Ochrana pred environmentálnymi faktormi

Jojobový olej vytvára na pokožke ochrannú bariéru, ktorá ju chráni pred agresormi z prostredia, ako sú znečisťujúce látky a UV žiarenie. To pomáha predchádzať predčasnému starnutiu a udržiavať mladistvý vzhľad pokožky.

Prírodná kozmetika s jojobovým olejom

V PANAKEIA využívame účinky jojobového oleja v rôznych produktoch prírodnej kozmetiky. Niektoré z našich najpredávanejších produktov obsahujúcich jojobový olej zahŕňajú:

Pleťové sérum DIAMANT na problematickú pleť s jojobovým olejom

Naše pleťové sérum DIAMANT spája hydratačné vlastnosti jojobového oleja, vitamínu C a iných látok, ktoré vyživujú a revitalizujú pokožku. Rýchlo sa vstrebáva a zanecháva pokožku jemnú, pružnú a žiarivú.

Odličovací olej Zuzička s jojobovým olejom

Odličovací hydrofilný olej Zuzička s obsahom jojobového oleja skvele vyčistí vašu pleť, dokonale ju zjemní a ukľudňuje. Okrem jojobového oleja obsahuje tiež ricínový olej, uhorkový olej, mandľový olej a acmella extrakt. Vďaka tomuto 100% prírodnému zloženiu sa na odličovací olej Zuzička môžete vždy spoľahnúť.

Čistý jojobový bio olej

Ak máte záujem o maximálne účinky jojobového oleja, máme v ponuke aj čistý jojobový bio olej. Za studena lisovaný a nerafinovaný si zachováva všetku prirodzenú dobrotu jojobových semienok a je ideálnym zvlhčovačom, vlasovou kúrou a masážnym olejom.

.
.
.
.

Čistý jojobový bio olej

Zaujímavé fakty o jojobovom oleji

  • Jojoba pochádza zo suchých oblastí juhozápadných Spojených štátov a severného Mexika, kde ju domorodé obyvateľstvo po stáročia využíva pre jej liečivé a kozmetické vlastnosti.
  • Jojoba je plodina šetrná k životnému prostrediu, ktorá na pestovanie vyžaduje minimálne množstvo vody a žiadne pesticídy alebo hnojivá, čo z nej robí udržateľnú alternatívu k tradičným rastlinám produkujúcim olej.
  • Vďaka svojej stabilite a odolnosti voči oxidácii má jojobový olej výnimočne dlhú trvanlivosť a ľahko nežltne a je preto obľúbenou zložkou v produktoch prírodnej kozmetiky.
  • Okrem starostlivosti o pleť má jojobový olej množstvo ďalších aplikácií, vrátane starostlivosti o vlasy, aromaterapie a dokonca aj ako prírodný odstraňovač make-upu (odličovač).
  • Jojobový olej sa skladá z približne 97% tekutých voskových esterov, 2% triglyceridov a 1% nezmydelniteľných látok, vďaka čomu je štrukturálne podobný ľudskému kožnému mazu.