3 dôvody prečo používať prírodný deodorant

Pocit sviežosti patrí k nezaplateniu a dvojnásobne to platí počas horúcich letných dní. Potenie je však prirodzené, no môže byť v celku nepríjemné ak bojujete s nepríjemným pachom. Existuje niečo naozaj prírodné, čo nám vie pomôcť s týmto problémom? Na trhu nájdeme naozaj veľmi veľa typov deodorantov od guličkových až po krémové s rôznou konzistenciou a vôňou. Stále hľadáte ten správny? Pozrime sa dnes spolu na výhody a hlavné dôvody používania prírodných deodorantov. Ak ich raz vyskúšate, určite nebude chcieť viac iný.

1. Prírodné zloženie

7137_dejko-tuhy-prirodny-deodorant-sviezi-30ml

Hlavným dôvodom, prečo používať prírodné deodoranty je ich zloženie. Deodorant, ktorý je označený ako prírodný, by mal mať naozaj čisto prírodné zloženie. To znamená, že by nemal žiadnym spôsobom škodiť organizmu a ani potláčať  jeho prirodzenú schopnosť vylučovať škodlivé látky. V zložení by sa určite nemal vyskytovať hliník, ktorý je častou súčasťou zloženia viacerých druhov deodorantov pre ich zvyšovanie účinku, no na druhej strane hliníkové soli blokujú potenie upchávaním pórov. To je ale telu veľmi neprirodzené, pretože  neodvádza von škodliviny a z dlhodobého hľadiska  to môže byť nebezpečné. Hliník je však  len jednou zo zložiek, ktorá by sa vôbec nemala nachádzať v produktoch označovaných za prírodné. Ďalej sú to parabény, konzervanty a syntetické vône, ktoré môžu spôsobiť dokonca aj alergické reakcie na pokožke.

Prírodné deodoranty práve naopak dovoľujú telu zbaviť sa toxínov a škodlivín, tlmia telesný pach a hlavne zabraňujú, aby sa vo vylučovanom pote množili baktérie. Naše prírodné deodoranty s výstižným názvom Dejko obsahujú zinok bez nano častíc, ktorý zabraňuje množeniu baktérií a tak isto kukuričný škrob úspešne bojujúci so zápachom. A o to ide, nie?

2. Prírodné vône

Kvalitné prírodné deodoranty okrem zdraviu prospešného zloženia obsahujú extrakty z bylín, kvetov, aloe vera a éterických olejov, ktoré vytvárajú originálne vône. Éterické oleje sa vyrábajú destiláciou vo vode alebo pare a sú veľmi bohaté na vône, poskytujú terapeutické a liečivé výhody. Niektoré majú zas antimikrobiálne a protizápalové vlastnosti a preto sme ich použili v našich deodorantoch. Dejko svieži je naozaj výnimočný svojou sviežou vôňou, ktorá je vhodná pre všetky vekové kategórie. Esenciálny olej Litsea cubeba  pripomína zmes citrónu a pomaranča, pôsobí antibakteriálne, antisepticky a dezodoračne, takže je ako stvorený pre tento účel.

Levanduľa so šalviou je ďaľší typ vone, ktorý si môžte vybrať spomedzi našich prírodných deodorantov - Dejkov. Levanduľový olej je jeden z najznámejších spomedzi olejov pre svoje ukľudňujúce účinky a spolu so šalviou, ktorá pôsobí dezodoračne či proti poteniu vytvárajú nielen svojou vôňou, ale hlavne účinkom výnimočný deodorant.

Nezabudli sme ani na pánov a pre nich je tu Pánsky Dejko typický vôňou cédrového dreva a bergamotu. Bergamot je kráľom medzi esenciálnymi olejmi, pomáha v boji proti plesniam a zapálenej pokožke. Spojením s vôňou cédrového dreva  s ostatnými zložkami budú s výsledkom z pravidelného použivania  určite spokojní.

3. Aplikácia

 3 dôvody prečo používať prírodný deodorant-1

Tak ako pri všetkom aj tu pri používaní prírodných deodorantov platí, že každý má na výber. čo vám viac vyhovuje - ste za krémový alebo tuhý prírodný deodorant? Obidva majú svoje výhody.

Krémový deodorant sa nanáša prstami do podpazušia  a má krémovejšiu konzistenciu, obmedzuje zápach a je vhodný aj pre citlivú pokožku. Vône krémových deodorantov sú prijemné a zloženie umožňuje prirodzené odstraňovanie odpadových látok z tela, no zároveň dokážu aj pokožku hydratovať.

Tuhý deodorant funguje ako vykrúcací mechanizmus, čo môže byť pre niekoho praktickejšie. Eliminuje rast baktérií spôsobujúcich zápach, zjemňuje pokožku , zároveň však nebráni prirodzenému vylučovaniu škodlivín z tela von. Hlavne neobsahuje sódu bikarbónu (pre mnohých ľudí dráždivá zložka).
Táto receptúra je oproti klasickým tuhým dezodorantom úplne iná, čo sa týka zloženia. Dezodorant obsahuje zložku s klinicky overenými antimikrobiálnymi účinkami pre 24h účinnosť a nie je mastný. Ovsený hodváb spĺňa najvyššie kritériá kvality a preto je vhodný aj pre tú najcitlivejšiu pokožku. Odstraňuje prebytočný maz, bez ďalšieho vysušovania a poškodenia kože.

Idete do toho? Vyskúšate ísť touto cestou a spravíte malý krôčik ku zdravšiemu ja?