Na Slovensku sa vyrábajú prvotriedne telové oleje - už ste ich vyskúšali?

Prvotriedne telové oleje zo Slovenska. Ktorá z nás by netúžila po hebkej a mladistvej pokožke, však? Nadmerné slnenie, vek, genetika a rôzne iné faktory nám ovplyvňujú vzhľad našej pokožky a preto siahame po rôznych telových mliekach či maslách. Existuje však ešte niečo, čo vám dokáže priniesť omnoho viac benefitov pre krásnu pokožku a sú nimi telové oleje nabité pozitívnymi účinkami. Používanie telových olejov síce nie je žiadnou novinkou, no mnohých odrádza predstava mastného pocitu na pokožke, ale je to práve naopak. Už krásna Kleopatra používala telové oleje a poznala ich blahodárne hydratačné a regeneračné účinky. Pozrime sa teda na to, prečo ich používať.

Prírodné telové oleje a ich výhody

Telové oleje majú mnoho výhod, vďaka ktorým sa ich oplatí používať. Medzi najhlavnejšie dôvody, prečo vyskúšať telové oleje je ich schopnosť stimulovať produkciu kolagénu a tým predchádzať tvorbe stríí a vrások na pokožke. Napríklad taký Šípkový olej je výborný nielen v starostlivosti o pleť ale aj pokožku celého tela, pretože ju zmäkčuje a zvláčňuje, je protizápalový a dokáže zjemniť jazvy. To je ale len zlomok z toho, čo dokáže jeden olej. Čo však tak vyskúšať prvotriedne telové oleje nakombinované tak, aby vaša pokožka žiarila?

Slovenské telové oleje Panakeia

na-slovensku-sa-vyrabaju-prvotriedne-telove-oleje-uz-ste-ich-vyskusali-1

Na Slovensku sa vyrábajú aj prvotriedne telové oleje, kde sú použité kombinácie výnimočných olejov pre zdravú a mladistvú pokožku. Elixír Bohyňa s Q10 je určený pre každú ženu, ktorá skrýva v sebe malú bohyňu a rada sa stará o svoju pokožku. Okrem lipkavcového oleja, ktorý má spevňujúci a omladzujúci účinok, obsahuje aj koenzým Q10 známy svojím anti - age účinkom a skvalén, ktorý pomáha udržiavať pokožku hydratovanú. Tento multifunkčný prírodný telový olej znižuje výskyt vrások a podporuje pružnosť pokožky. Ďalším multifunkčným suchým olejom je Slovenka s nádhernou vôňou lipy a fantastickým zložením. Okrem už vyššie spomínaneho skvalénu, ktorý udržuje pokožku vláčnu, zabraňuje strate vlahy a zvyšuje pružnosť pokožky, obsahuje aj rakytníkový extrakt. Čím je vlastne výnimočný rakytník v kombinácii so squalanom? Má vysoký anti- age účinok, ktorý pôsobí proti starnutiu pokožky, stimuluje podporu obnovy pokožky,je protizápalový a navyše upokojujúci účinok. Čerešničkou je jeho nádherná vôňa lipy. Do prvej trojky top produktov by sme mohli zaradiť aj olej Božské telo, pretože už z názvu je cítiť, že to bude kúsok, ktorý by nemal chýbať v žiadnej ženskej výbave. Kombinácia kávového, grepového a chilli oleja vytvára naozaj skvelý anticelulitídny masážny olej čisto len z prírodných zložiek. Pravidelným používaním dosiahnete hladšiu a pevnejšiu pokožku problémových partíí. Je to výnimočná kombinácia prírodných olejov pre pocit božského tela. Určite sa oplatí vyskúšať.

Telový olej pomôže aj so starostlivosťou o vlasy a nechty

Prírodný telový olej je skvelým pomocníkom aj v starostlivosti o vašu korunu krásy - vlasy. Intenzívne pôsobí na regeneráciu suchých a poškodených vlasov, prinavráti im stratený lesk a pružnosť. Pravidelné používanie olejov podporuje zdravú vlasovú pokožku a vypadávanie vlasov. Arganový olej obsahuje veľa vitamínu E, Omega 3 a 9 mastných kyselín a antioxidantov, ktoré s poškodenými, suchými, hrubými alebo inak nepoddajnými vlasmi dokážu robiť zázračné veci. Jojobový olej zasa napodobňuje prírodné mazivo, ktoré je produkované v našej pokožke hlavy. Vyživuje vlasy a vlasové folikuly a podporuje rastu vlasov. Olej má antifungálne vlastnosti, ktoré pomáhajú udržiavať zdravie našej pokožky hlavy. To tiež pomáha zbaviť sa vrstvy mŕtvej kože, lupín a iných nečistôt a zanecháva tak čistú a dobre hydratovanú pokožku hlavy. Je skvelým olejom aj na podporu rastu nechtov a ošetruje pokožku okolo nich.

Telový olej na sklade

na-slovensku-sa-vyrabaju-prvotriedne-telove-oleje-uz-ste-ich-vyskusali-2

Ak chcete používať prírodný olej na vlasy, pridajte ho do šampónov, vlasových kondicionérov a vlasových sér. Môžete si ich pravidelne vtierať do vlasových končekov alebo si môžete z nich spraviť zábaly. Vhodné je ich do vlasovej pokožky vmasírovať krúživými pohybmi. Najlepší účinok dosiahnete, ak olej zohrejete a necháte pôsobiť niekoľko hodín. Telové oleje sú skvelou súčasťou starostlivosti o celé telo. Ak si osvojíte pravidelné používanie, prírodné telové oleje budete považovať za malý zázrak.