5 dôvodov prečo používať prírodný šampón

Existuje nespočetne veľa dôvodov, prečo sú prírodné šampóny dobré a prečo by ste si ich mali zakúpiť. V nasledujúcich riadkoch sa dočítate o 5 najlepších dôvodoch prečo používať prírodný šampón. Dožičte si pôžitok, ktorý vám ponúkajú. Čítajte ďalej a zistite, prečo sa ich kúpa naozaj oplatí.

 

Prírodné šampóny sú ekologické

Ich zložením nepoškodzujú planétu, o to viac keď ide o tuhé šampóny. Tie neobsahujú žiadne prebytočné plasty. Obrovskou výhodou tuhých šampónov je to, že vydržia dlhšie ako šampóny v plastovom balení. Rovnako ako aj obyčajné, aj tieto slúžia na rôzne účely ako napr. pomáhajú bojovať proti lupinám alebo vám pomôžu s rastom vlasov.

 

Šampón - proti lupinám

Prírodné zloženie plné benefitov

Vďaka svojmu prírodnému zloženiu je šampón šetrný k vašim vlasom. Tie sa vyživia a zrevitalizujú, vďaka čomu získajú stratený lesk. Pravidelné umývanie vlasov prírodným šampónom znižuje pravidelný vplyv umývania klasickým šampónom ako napríklad zmena pH vo vlasoch a na pokožke hlavy. Organický šampón je formulovaný podľa potrieb vašich vlasov. Z našej širokej ponuky môžete vyskúšať napríklad chmeľový alebo lopúchový šampón.

Vďaka používaniu prírodného šampónu sa vyhnete škodlivým látkam

Ako sme už vyššie spomínali prírodné zloženie má nespočetne veľa benefitov pre vaše vlasy a pokožku. Taktiež sa ale vďaka nemu vyhnete niekoľkým škodlivým chemikáliam, ako napríklad silikónom, siránom, sulfátom, parabénom a formaldehydom.

 

Šampón - Vlasorost

Prírodný šampón je hypoalergénny

Čisté zložky prírodného šampónu prispievajú k hypoalergénnemu zloženiu. To znamená, že je vhodný pre všetky typy pleti, vrátane citlivej. Majú jemnejšie prírodné vône, čiže sú jemnejšie pre zmysly. Tie sú užitočné pre tých, ktorí sú citliví na výrazné vône.

 

Prírodné šampóny predlžujú účinok farbenia vlasov

Ako posledný dôvod môžeme spomenúť to, že predlžujú účinky farbenia vlasov. Ako sme už vyššie spomínali, obyčajné šampóny obsahujú sirány. Sirán je vo svojej podstate typ pracieho prostriedku, ktorý pomáha čistiť vaše vlasy. Čo v preklade znamená, že vám ich odfarbuje. Prírodné šampóny tieto látky však nemajú, a preto je výdrž nafarbených vlasov dlhšia.

Zdroje

osensia.com

natralus.com.au

newdirectionsaromatics.com