Acmella oleracea: benefity a účinky

Vo svete prírodnej kozmetiky má len málo zložiek tak pozoruhodné vlastnosti proti starnutiu ako extrakt z Acmelly. Tento botanický extrakt, odvodený z rastliny Acmella oleracea (Plamatka zelinná), známej aj ako „paracress“ alebo „rastlina proti bolesti zubov“, je využívaný najmä pre svoju schopnosť redukovať vrásky, spevniť pokožku a podporovať jemný vzhľad pleti. V PANAKEIA využívame silu rastliny Acmella oleracea v našich produktoch prírodnej kozmetiky ako jednu z kľúčových zložiek, aby sme dosiahli efektívne a omladzujúce výsledky.

Acmella oleracea - benefity

Acmella redukuje vrásky a tým pôsobí proti starnutiu

AdobeStock_54503321

Extrakt Acmella je bohatý na spilantol, prírodnú zlúčeninu, o ktorej bolo vedecky dokázané, že znižuje svalové napätie a napodobňuje účinky botoxu. Uvoľnením tvárových svalov pomáha extrakt z Acmelly vyhladiť vrásky a jemné linky, čo vedie k mladšiemu vzhľadu pokožky.

Spevnenie a napnutie pleti

Pravidelné používanie produktov starostlivosti o pleť s extraktom z Acmella môže pomôcť zlepšiť pevnosť a pružnosť pokožky. Stimuláciou produkcie kolagénu a podporou bunkovej obnovy pomáha Acmella obnoviť prirodzenú štruktúru a odolnosť pokožky, čo vedie k napnutejšej a tónovanejšej pleti.

Protizápalové a antioxidačné vlastnosti Acmella oleracea

Rastlina Acmella oleracea je nabitá antioxidantmi a protizápalovými zlúčeninami, ktoré pomáhajú chrániť pokožku pred poškodením enviromentálnymi stresormi a oxidačným stresom. Neutralizáciou voľných radikálov a znížením zápalu extrakt z Acmella pomáha predchádzať predčasnému starnutiu a podporuje celkové zdravie pokožky.

Hydratácia a výživa pokožky

Okrem účinkov proti starnutiu (anti aging) má Acmella a jej extrakt aj hydratačné a vyživujúce vlastnosti. Pomáha obnoviť ochrannú bariéru pokožky, uzamyká a zabraňuje strate vlhkosti, čo je nevyhnutné pre udržanie hladkej a pružnej pleti. Jej účinky sú natoľko fascinujúce, že sa často používa v rôznych produktoch prírodnej kozmetiky, pričom po doplnení o ďalšie vhodné účinné zložky často vzniká až neuveriteľne silné sérum či krém.

Produkty s extraktom Acmella

V PANAKEIA začleňujeme extrakt z Acmella oleracea do viacerých našich prírodných produktov, aby sme využili jeho silné účinky proti starnutiu. Niektoré z našich najpredávanejších produktov obsahujúcich extrakt z Acmelly zahŕňajú:

Pleťové olejové sérum Kopaničiarska žehlička

Pleťové olejové sérum Kopaničiarska žehlička obsahuje účinnú zmes extraktu Acmella, šípkového oleja, opunciového oleja, argánoveho oleja a ďalších účinných látok, ktoré sa zameriavajú na vrásky a jemné linky a zanechávajú pokožku viditeľne hladšiu a mladistvejšiu. Ide o náš najpredávanejší produkt, ktorý vyskúšali už stovky spokojných zákazníčok.

Olej na telo a pleť Slovenka

Olej na telo a pleť Slovenka s extraktom Acmella, rakytníkovým olejom, koenzýmom Q10 a ďalšími účinnými látkami. Tento olej bol navrhnutý špeciálne ako spevňujúci telový olej pre krásnu pokožku. Môže sa použiť taktiež ako pleťové sérum, keďže ide o multifunkčný produkt. Slovenka sa skvele hodí na starostlivosť o pokožku v každom veku.

Lipový denný pleťový krém s acmellou a hodvábnym proteínom Štefka

Lipový denný pleťový krém Štefka kombinuje spevňujúce vlastnosti extraktu Acmella s hydratačnými výhodami kyseliny hyalurónovej a oleja z lipových kvetov či ďalších účinných látok. Pomáha vyhladzovať pokožku, znižuje známky starnutia a obnovuje mladistvý vzhľad. Tento denný krém je vhodné používať denne, rovnako ako ostatné denné krémy. Pamätajte, že pri prírodnej kozmetike je pre jej najlepší účinok kľúčová konzistentnosť používania.

.
.
.
.

Zaujímavé fakty o extrakte Acmella oleracea

  • Acmella oleracea má dlhú históriu používania v tradičnej medicíne, najmä v Južnej Amerike, kde sa používala na zmiernenie bolesti zubov a iných ústnych ochorení.
  • Zlúčenina spilantolu nachádzajúca sa v extrakte z Acmella má prirodzené analgetické vlastnosti, a preto sa tradične používala na utlmenie bolesti zubov alebo všeobecne zmiernenie bolesti.
  • Okrem liečivých a kozmetických výhod sa Acmella oleracea používa aj pri varení, kde sú jej listy a kvety cenené pre svoju jedinečnú chuť.
  • Extrakt Acmella je známy svojim rýchlym nástupom účinku s viditeľnými výsledkami, ktoré sú nezriedka viditeľné už v priebehu niekoľkých minút po aplikácii.
  • Extrakt z Acmelly sa používa aj v bylinnej medicíne na zmiernenie svalového napätia, bolesti kĺbov a zápalu, čo len potvrdzuje jeho všestrannosť.