Ako má vyzerať správna starostlivosť o pleť?

Mladistvá, zdravá a žiarivá pleť je snom každej ženy. Nielen počas leta, ale hlavne teraz s prichádzajúcim jesenným obdobím kedy je pleť vystavená rôznym vonkajším vplyvom by sme si mali vytvoriť návyky, ktoré prispejú k jej kráse. Zdravá vyvážená strava, správny pitný režim a dostatok spánku spolu so správnou starostlivosťou o pleť dokážu zázraky. Ak stále hľadáte správny spôsob starostlivosti o pleť a neviete ho nájsť, prinášame vám pár krokov, ako jej dopriať len to najlepšie.

Základ starostlivosti o pleť - zdravá strava a pitný režim

 

Základ starostlivosti o pleť - zdravá strava a pitný režim. Možno sa vám zdá už trochu otravné z každej strany počúvať, aká je dôležitá pestrá strava či pitný režim pre krásu a celkové zdravie, no niečo na tom pravdy bude. Pitný režim sa dokáže odraziť nielen na vnútornom stave našich orgánov ale aj hlavne na stave vašej pleti. Čím viac ste dehydrovaná, pleť pôsobí veľmi mdlo a má väčšiu tendenciu ku tvorbe vrások. Takže ak vám naozaj záleží na vašom výzore pokožky, pleti či celého tela, doprajte si naozaj dostatok tekutín. Tak isto to platí aj o vyváženej strave, ktorá by mala byť pestrá na vitamíny a minerály. Tie nájdeme v ovocí, zelenine, orechoch či rybách. Vitamín A obsahuje napríklad makrela, losos, mlieko, syry alebo pečienka. Špenát, paradajky, brokolica, rukola, mangold alebo karotky obsahujú betakarotén, ktorý sa v tele ďalej spracováva na vitamín A. Vitamín E z orechov, celozrnných produktov a olejov lisovaných za studena posilňuje väzivo, chráni membránu buniek, predchádza následkom UV žiarenia a znižuje stratu vlhkosti. A vitamín C je dôležitý pre tvorbu kolegénu, spevňuje pokožku a zmierňuje vrásky. Vysoký obsah tohto vitamínu má kiwi, grep, brokolica, bobule a červená paprika. Nezabudnite aj na kvalitný spánok, lebo dobre oddýchnutá pleť je veľmi zásadným krokom ku žiarivej pleti

Správnou starostlivosťou ku krásnej pleti

Správna starostlivosť o pleť a to naozaj ako každodenná rutina je základ. Ak si z týchto pár krokov urobíte každodenný rituál, verte že pleť sa vám za to odvďačí a vy budete vidieť prvé pozitívne zmeny . Ako prvé, čo by ste mali roboť pre svoju pleť je dôkladné čistenie , ráno aj večer. Ak sa vám zdá čistiť pleť ráno zbytočné, pretože ste si ju čistili večer, majte na pamäti fakt, že pleť počas nocí prebieha samočistiacim a obnovovacím procesom a následkom toho môžu byť výlučky ráno na pleti. Pleť treba teda ráno umyť nielen čistou vodou ale môžete siahnuť po prírodných hydrofilných olejoch ako je Zuzička alebo Hĺbkovo čistiace balzamy. Tieto produkty krásne emulgujú s vodou na pleti a dôkladne ju vyčistia. Len čistá pleť dokáže prijať cenné látky a živiny z pleťových sér a krémov. Druhým krokom je tonizácia. Pleťové toniká a kvetové vody prinavracajú pleti zdravé pH, hydratujú ju a pripravujú ju na vstrebávanie látok z pleťových sér či krémov. Anti age pleťové tonikum Bathoryčka je obohatené o hydroextrakt zo zeleného čaju ktorý je výnimočným antioxidantom s protizápalovým účinkom. Ďalej má vo svojom zložení tiež hydroextrakt zo ženšenu a výborne už počas tonizácie podporuje syntézu kolagénu v pleti.

Pleťové séra a krémy

Používanie pleťových krémov by ste nemali vynechať pri akomkoľvek type pleti, či už je mastná, aknózna alebo zmiešaná. Pleťové krémy obsahujú prospešné látky, ktoré pomáhajú pleti doplniť potrebné minerály. vitamíny a aktívne látky na obnovu a omladenie pleti. Starostlivosť o pleť je jednoduchšia so správnymi prípravkami. Edícia Štramanda, ktorá v sebe skrýva veľmi unikátny šípkový olej bude skvelou voľbou ako anti.age bojovník naozaj skvelý. Navyše jeho výhodou je ako dokáže pleť zmatniť a pomáha bojovať proti nežiadúcej pigmentácii. Alebo vás láka vôňa a účinok lipového kvetu? Tak potom je pre vás ako stvorená edícia Štefka. Pocit pnutia či suchej pleti postupne pominie pravidelným používaním pleťových krémov z tejto rady, pretože je naozaj konzistenciou a zložením určený práve na tieto problémy. Vôňa lipového kvetu je len čerešničkou. Kľudne môžete s pleťovými krémami kombinovať aj pleťové séra. Nemusíte sa vôbec báť, že už je to priveľa. Pred večerným nanesením pleťového krému doprajte svojej pleti hýčkanie v podobe prírodných pleťových sér a pripravte ju tým na lepšie vstrebanie látok z následnej starostlivosti.

Pleťové balzamy

Unikátnym doplnkom vo vašej kozmetickej výbave pri starostlivosti o pleť môžu byť síce menej známe ale o to viac účinné prírodné pleťové balzamy. Vďaka svojej vysokej koncentrácii použitých aktívnych zložiek sú naozaj výživovou bombou pre pleť. Nielen že ju vyživia či regenerujú, ale dokážu si poradiť aj so zapálenými miestami či vyrážkami. Kopanyčárske nebo je aromaterapeutický pleťový balzam, ktorý naozaj účinne dokáže svojimi protizápalovými a ukľudňujúcimi účinkami zmierniť akné a zápaly. Takisto stojí za zmienku pleťový balzam Motýlek, kde hlavnou zložkou je extrakt z levandule motýlej - Stoechiol. Dokáže uvoľňovať svalové napätie na tvári, čím prispieva k vyhladeniu vrások, zároveň pôsobí ako „náplasť" na vrásky, ktoré im nedovolia, aby sa pri úsmeve či mračení prehlbovali. Stoechiol zjednocuje tón pleti, obnovuje vrchnú časť pokožky a vďaka zahusteniu kožných buniek pleť vypĺňa a zjemňuje. Idete do toho a doplníte si svoju kozmetickú rutinu o pár tipov, ako sa starať o pleť? Budeme radi a veríme, že sa budete cítiť krásne.