Jazvečí tuk - čo to je a prečo ho používať?

Už naše staré mamy si po generácie odovzdávali svoje overené recepty k liečeniu rôznych zdravotných problémov a mnohé sa využívajú dodnes. Medzi ne určite patrí aj používanie rôznych mastí za účelom úľavy od bolesti či prechladnutia. Skúšali ste to už? Ak nie, mali by ste. Jedným z najviac overených a účinných mastí je jazvečia masť (tuk) ktorá v sebe skrýva naozaj veľmi veľkú liečivú silu.

Čo je jazvečí tuk?

Jazvec mal a má pre človeka veľmi veľký význam a to hlavne kvôli jeho tuku, v ktorom má nahromadený naozaj liečivý koktejl. Po dlhom zimnom spánku sa vždy zobudí plný síl. Jazvečí tuk je čisto prírodný produkt, ktorý má mnohostranné použitie a takmer 100% sa dokáže vstrebať do pokožky. V čom je vlastne jazvečí tuk taký výnimočný? - obsahuje polynenasýtené kyseliny, ktoré majú protizápalový a antioxidačný účinok - vitamíny A a E, ktoré sa podieľajú na obnove pokožky - vitamíny skupiny B, ktoré posilňujú imunitu, nervový a endokrinný systém - veľké množstvo minerálov, vitamínov a biologicky aktívnych látok

4830_jazveci-tuk-cisty-100ml

Prečo používať jazvečí tuk?

Jazvečí tuk je produkt s mnohými užitočnými vlastnosťami. Okrem svojich protizápalových či antibakteriálnych vlastností priaznivo posilňuje celý organizmus. Jazvečí tuk môžeme využiť na vnútorné aj vonkajšie použitie. Pri vnútornom užívaní je to skvelý pomocník, ak máme zápalové a infekčné ochorenia pľúc a dýchacích ciest ako je zápal pľúc, bronchitída, tuberkulóza, astma, zápal priedušiek. Môžeme ho užívať vnútorne a zároveň aj zvonku vo forme obkladov na hrudník. Silné prechladnutie, ochorenia pľúc a priedušiek - použijeme metódu obkladov – oblasť pľúc a priedušiek natrieme jazvečím tukom alebo do jazvečieho tuku namočíme ľanovú handru, prípadne gázu alebo obväz prípadne iný nesavý materiál a priložíme na určené miesto, prikryjeme igelitom a druhou zohriatou vrstvou handier alebo obväzov udržujeme v teple.

Jazvečí tuk na imunitu

Posilní taktiež oslabenú imunitu, zregeneruje pľúcne tkanivo a uľahčí dýchanie. Veľmi účinný je jazvečí tuk aj pri prechladnutí, nádche a boľavom hrdle. Ak ste prechladli a máte upchatý nos, naneste tuk pod nosové dierky a vdychujte. Pri boľavom hrdle zas pridajte čajovú lyžičku do teplého, nie horúceho čaju a pomaly popíjajte. Kľudne si spravte aj taký tukový zábal na krk a držte ho v teple. Skvelou voľbou bude aj pre našich najmenších, pretože je čisto prírodný a nemusíme sa báť vedľajších účinkov.

Jazvečí tuk a kĺby

Druhým miestom v poradí, kde môžeme naozaj využiť silu jazvečieho tuku je pohybový aparát. Už odpradávna sa používa na bolesti chrbta, reumu, stuhnuté svaly, pri bolestiach kĺbov, pri seknutiach v krížoch či krku, na rôzne vyvrtnutia, pomliaždeniny, modriny.. S týmto malým zázrakom si potierajte v tenkej vrstve postihnuté miesta 3-4 krát denne a pocítite úľavu. Pomáha aj pri vyčerpanom organizme, žalúdočných a črevných vredoch, kolititíde, gastritíde a pankreatitíde. Svoje využitie našiel nielen v medicíne ale aj oblasti kozmetiky pri odstraňovaní celulitídy alebo ako prírodná zložka v boji proti vráskam. Určite sa oplatí mať jazvečí tuk doma stále po ruke, čo poviete?

4851_balzam-na-klby-s-jazvecim-tukom-70g-1