Praktické rady ako si vybrať správne sérum na pleť

O starostlivosti pleti sme si pár riadkov už v predošlých blogoch povedali, no čoraz viac sa na trhu objavujú rôzne pleťové séra a to naozaj oprávnene. Pleťové séra by mali byť dôležitou súčasťou každodennej starostlivosti o našu pleť. Sú to vysokokoncentrované prípravky s rôznymi účinkami, ktoré pravidelným používaním a vhodným výberom vašej pleti prinavrátia stratenú hydratáciu , pigmentáciu aj omladenie. Pri vhodnom výbere a správnom používaní dokáže s vašou pleťou naozaj zázraky. Dôležité je však vybrať si to správne a my máme pre vás praktické rady, ako si vybrať.

Aký mám typ pleti?

Aký mám typ pleti? Ako prvé by ste mali pri správnom výbere pleťového séra vedieť, aký máte typ pleti. Ak to neviete, radi vám pomôžeme.

Pleťové séra na normálnu pleť

Praktické rady ako si vybrať správne sérum na pleť 1

Ak máte normálnu pleť, na celej tvári máte rovnaký stav pokožky bez suchých či mastných miest a vtedy môžete bez obáv siahnuť po pleťových sérach určených pre všetky typy pleti. Jedným z nich je aj Kopaničiarska žehlička, ktorá je jeden malý, čisto prírodný zázrak a nemal by chýbať v žiadnej ženskej výbave. Je to olejové sérum s ľahkou štruktúrou pre všetky vekové kategórie a typy pleti.

Pleťové séra na suchú pleť

O suchej pleti vás presvedčia šupinky a výrazné vrásky, pretože je málo hydratovaná. Správnym výberom pleťového séra pri suchej pokožke zabezpečíte potrebnú hydratáciu. Jedným z nich je bioaktívne antioxidačné rozjasňujúce sérum Báthoryčka, ktoré svojím zložením neuveriteľne hydratuje a vyživuje pleť, ktorá bude žiariť. Extrakt z granátového jablka v kombinácii s Acmellou spevňuje a vyhladzuje pleť.

Pleťové sérum na mastnú pleť

Mastná pleť je zasa pokrytá mastným filmom, je lesklá s rozšírenými a upchatými pórmi, kde i nadbytočný maz na seba nabaľuje nečistoty, upcháva ich a tým vznikajú zápaly- akné. Bioaktívny pleťový elixír Diamant dodáva koncentrované množstvo vlhkosti, vitamínov, mastných kyselín a antioxidantov do vašej pokožky, ktoré prirodzene čistia akné, redukujú začervenanie a zabraňujú budúcim vyrážkam. Ako bonus prináša elimináciu jemných vrások.

Pleťové séra na zmiešanú pleť

Zmiešanú pleť tvorí mastná T zóna(čelo, nos, brada) a normálna pleť na lícach a spánkoch. Pleťové séra určené pre takýto typ pleti sú kompromisom medzi prípravkami na suchú a mastnú pleť a v tomto prípade je skvelou voľbou siahnuť po gélovej textúre, akú má šípkové sérum na pleť Štramanda. Je to šľahané sérum s vyhladzujúcim účinkom Obsahuje olivový squalan , ktorý uzatvára póry a šípkový extrakt stimulujúci prirodzený proces regenerácie pleti.

Pleťové séra na zrelú pleť

Praktické rady ako si vybrať správne sérum na pleť 2

Pri zrelej pleti voľte pleťové séra, ktoré účinne hydratujú a tým zachovávajú pleť vláčnu a doplnia potrebné vitamíny a minerály. Správnou voľbou pri výbere je taktiež obsah anti - age zložiek a ako bonus pre vašu pleť určite budú séra bez SLS, SLES, parabénov či umelých parfumov, ktoré môžu rozdráždiť pleť. Naopak, prírodné séra bez použitých umelých zložiek pleť nezaťažia, ale ju upokoja. Prírodné sérum na pleť Si krásna svojím luxusným zložením s hadím peptidom bohatým na živiny pomáhajú vyrovnať hladinu vlhkosti, podporuje syntézu kolagénu a elastínu, omladzuje pokožku.

Sérum na pleť - vlastnosti

Tak ako je dôležité pri výbere správneho séra poznať svoj typ pleti, mali by sme vedieť aj na aký účel chceme sérum používať. Môžu byť anti – ageing séra zmierňujúce starnutie pokožky ako sú vrásky a pigmentové škvrny. Na redukciu pigmentových škvŕn z prírodných pleťových sér nesmieme zabudnúť na Bosorkin lektvar, ktorý v sebe ukrýva prírodnú alternatívu Retinolu – Bakuchiol. Pravidelným používaním si poradí s hyperpigmentáciou aj vráskami. Omladzujúce séra eliminujú už viditeľné prejavy starnutia a pleť sa ich pôsobením stáva plnšou a pružnejšou. Rozjasňujúce séra pleť krásne vyživia a hydratujú a obsahujú pigmentové zložky odrážajúce svetlo. Výsledkom je rozžiarená a svieža pleť. Ak vás trápi viacero problémov s pleťou, môžete ich kľudne kombinovať. Ráno môžete použiť rozjasňujúce pleťové sérum a večer zasa siahnite po omladzujúcom sére. Na to, aby pleťové séra správne pôsobili, potrebujú podporu aj ostatných produktov. Pred aplikovaním séra dbajte na dokonalé vyčistenie a tonizovanie pleti. V tomto smere vám pomôžu čistiace masky, pleťové toniká a hydrofilné oleje. Keď sa pleťové sérum vstrebe, následne môžete použiť pleťový krém. Prírodné pleťové séra prinášajú naozaj množstvo benefitov pre vašu krásu a vaša pleť sa vám za to poďakuje.