Ako sa bezpečne opaľovať a na čo nezabudnúť

Otázka ktorá nás trápi každé leto. Slniečko, more, miešané drinky, dovolenka a sexy opálené telo neodmysliteľne patria k letu. Každý z nás si zaslúži poriadny relax a k tomu patrí aj leňošenie na slnku. Chystáte sa niekam pri more alebo budete tráviť čas na záhrade? Celkom príjemná predstava, lebo slnko nás všetkých dobíja energiou, pridáva našej pokožke pekný opálený vzhľad a prináša aj psychickú pohodu. No aj tu platí všetko s mierou.

Ako sa bezpečne opaľovať?

Ako sa bezpečne opaľovať? V tomto článku vám priblížime jednotlivé tipy a triky a tiež odporučíme vhodné doplnky či prípravky na bezpečné a efektívne opaľovanie. Tak ako pri všetkom, aj tu platí, že menej je niekedy viac. Mnohé z nás za vidinou krásne opálenej pokožky za pár hodín zbytočne riskujú spálenie pokožky od slnka. Mali by sme sa vystavovať slniečku postupne, aby si naša pokožka plynule zvykala. Zo začiatku stačí 20-30 minút a každým dňom pár minút pridať. Základným pravidlom je používanie opaľovacích krémov a olejov a neprekročenie optimálneho času stráveného na slnku. Odporúčame sa vyhnúť tomu najagresívnejšiemu slniečku medzi 11 – 15 hodinou, namiesto toho si môžete dať poriadneho šlofíka alebo si vychutnať skvelý obed s rodinkou. Do stravy počas leta by sme mali zaradiť potraviny bohaté na beta- karotén a vitamín C, ktorý podporuje zdravé opálenie a spomaľuje starnutie pokožky. Nájdeme ich v mrkve, červenej paprike, mangu, v špenáte. Samozrejme pri pobyte na slnku nesmieme zabúdať ani na dostatočný príjem tekutín, prikrývku hlavy a to najdôležitejšie teda - naniesť vhodný opaľovací krém či olej. Nezabudnite si naniesť vhodný prípravok aj na tvár a na pery použiť balzam, pretože tie sú tiež vystavené slnečným lúčom. Slnečné UV lúče pôsobia aj v tieni a preto sa natierajte vždy, keď vyjdete z vody, tým ochránite svoju pokožku najviac a zároveň zabezpečíte rovnomerné opálenie.

Bezpečné opaľovanie s produktami PANAKEIA

Ak si chcete z dovolenky priniesť krásne opálenú, hydratovanú pokožku, je najvyšší čas dopriať si prírodné opaľovacie oleje značky Panakeia. Na výber je niekoľko vynikajúcich olejov a každý si spomedzi nich nájde ten svoj pre vytúžený bronzový vzhľad pokožky. Pred opaľovaním by sme mali aspoň raz do týždňa použiť jemný telový píling. Tak zbavíme pokožku odumretých, suchých častí , bude hladšia a pripravená na dôkladnú hydratáciu.

Opaľovací olej URUCUM

 Ako-sa-bezpecne-opalovať-a-na-čo-nezabudnuť 2

Opaľovací olej URUCUM. Znie to tak exoticky, čo poviete? Máte pravdu. Ako prví výrobcovia prírodnej kozmetiky prinášame na trh opaľovací olej, ktorý obsahuje výťažok z plodu Urucum. Vďaka vysokému podielu betakaroténu zaisťuje pokožke prirodzene zlaté, rýchle a dlhotrvajúce opálenie. Silne podporuje pigmentáciu pokožky a stimuluje produkciu melanínu. Je vhodnejší pre ľudí už s miernym základom opálenia .Urucum pomáha obmedzovať nebezpečenstvo UVA, bojuje proti alergii na slnko a neobsahuje žiadne umelé filtre.

Opaľovací olej OREŠAK

Ako-sa-bezpecne-opalovať-a-na-čo-nezabudnuť 3

Opaľovací olej OREŠAK. Pokožka krásne hnedá ako z dovolenky pri mori – áno, toto presne vystihuje náš opaľovací olej Orešak, aktivátor opálenia . Hlavnou zložkou tohto oleja je výťažok z vlašských orechov, ktorý zabezpečí zlatistý nádych opálenia. Nesmieme zabudnúť na extrakt Zlatej riasy. Pôsobí ako ochranný štít, znižuje uvoľňovanie mediátorov zápalu a zároveň pokožku upokojuje.

Opaľovací olej MRKVIČKA

Ako-sa-bezpecne-opalovať-a-na-čo-nezabudnuť 4

Opaľovací olej MRKVIČKA. Z názvu vám je už určite známe, čo obsahuje tento skvelý opaľovací olej. Máte pravdu, roky rokúce overený organický extrakt z mrkvy, ktorý má vysoký obsah provitamínu A, alfa, beta-,gama-, delta a epsilon - karotén. Opaľovací olej Mrkvička je skvelou kombináciou s nechtíkovým a sezamovým olejom, ktoré pokožku pripravujú na slnečné žiarenie. Nezabudnite však aj na ošetrenie po slnení, kedy je pokožka vystavená priamemu slnečnému žiareniu a vy by ste ju mali trochu hýčkať. Nechtíkový, lieskový či avelánový olej bude skvelou voľbou na ošetrenie a hydratáciu pokožky. Tieto výnimočné kombinácie olejov nájdete v Slnečnom bozku a v bronzeri Terrakote. Nielenže vašu pokožku budú regenerovať ,ale zvýraznia aj vaše opálenie. Doprajte svojej pokožke starostlivosť počas leta s poctivou prírodnou kozmetikou Panakeia. Prajeme vám krásne slnečné dni!