Sú tinktúry naozaj účinné?

Určite ste sa už nie raz stretli so slovom tinktúra a nevedeli ste, čo to slovo znamená. Mnoho ľudí hľadá pri riešení svojich zdravotných problémov alternatívnu náhradu liekov a preto siahajú práve aj po tinktúrach. Zaujíma vás, čo to vlastne je? Načo sa tinktúra používa? Teraz sa na to spolu pozrieme, aby ste vedeli, prečo môžu byť tinktúry také účinné. Bylinky sú neoceniteľnými pomocníkmi v liečiteľstve. Dodávajú zdravie, rovnováhu a prinášajú pokoj vo svete, ktorý občas pôsobí bláznivo. Už naši predkovia vedeli, aká liečivá sila sa skrýva v liečivých bylinkách. Tisíce rokov, dávno predtým ako existoval internet či dokonca knihy, sa ľudia liečili predovšetkým bylinami. Pri správnej výrobe a pravidelnom používaní sa pokladajú za mimoriadne účinné. To je jeden z dôvodov, prečo ľudia volia čoraz viac prírodnú liečbu a dopĺňajú svoje domáce lekárničky o bylinkové čaje, sirupy a tinktúry.

Čo je tinktúra?

Tinktúra je výluh z liečivých rastlín považovaný za tekuté liečivo, ktoré obsahuje liečivé látky z rôznych častí bylín a vznikajú maceráciou v alkohole. Časti rastlín sa naložia do alkoholu, postupným lúhovaním sa uvoľňujú všetky účinné látky. Prečo práve do alkoholu? Pretože alkohol obzvlášť preniká do buniek rastlín, perfektne ich uvoľňuje a extrahuje. Tak po čase vznikne účinná tinktúra, ktorá má množstvo výhod. Patrí medzi ne hlavne trvanlivosť, vysoký obsah a vstrebateľnosť účinných látok a nesmieme zabudnúť na využiteľnosť tinktúr na používanie zvonku aj zvnútra. Práve tieto vlastnosti robia z tinktúr jednoduchý a efektívny spôsob , ako si vziať to najcennejšie z použitých bylín.

Oplatia sa tinktúry a sú skutočne účinné?

Sú-tinktúry-naozaj-účinné

 

Pri výrobe tinktúr dôkladne vyberáme kvalitné byliny z ktorých ich chceme vyrábať. Záleží nám v prvom rade na kvalite a účinnosti tinktúry, preto venujeme celkovo tinktúram veľkú pozornosť. O to viac nás teší odozva našich priateľov, rodiny či zákazníkov, keď sa s nami podelia o pozitívnu odozvu pri užívaní tinktúr. V neposlednom rade je výhodou tinktúr ich jednoduché a príjemné dávkovanie. Jednoduché preto, lebo ich môžete užívať čisté alebo podľa chuti zmiešané v nápojoch, napríklad aj v ovocnej šťave, či čaji. Presné dávkovanie tinktúr nájdete na obale, no zvyčajné dávkovanie je 3 x denne 20 kvapiek. Pri ich výrobe sa používajú čerstvé aj sušené byliny, kde môžeme využívať ich kvety, vňať, listy, plody či korene. Na základe toho akú rastlinu si vyberieme, a ktorú jej časť chceme spracovať, sa odvíja aj výber extrakčného činidla – alkoholu. Na prípravu tinktúr sa používa väčšinou 25-60% alkohol, Na trhu sú známe tinktúry z bylín, alebo zmesi rôznych byliniek a také vám ponúkame aj my, pretože vhodnou kombináciou byliniek sa dopĺňa ich liečivá sila a navzájom podporujú svoju účinnosť.

Tinktúra z Echinacei, Kapucínky, Angeliky a iných bylín

Sú-tinktúry-naozaj-účinné-2

 

V dnešnom uponáhľanom svete je čoraz populárnejšie využívať účinnosť tinktúr, vďaka použitému alkoholu majú naozaj vysokú vstrebateľnosť a naozaj účinne dokážu vyriešiť veľa zdravotných problémov. Ďalšou výhodou tinktúr je aj možnosť brať ich ako prevenciu napríklad v chrípkovom období. Tinktúra z Echinacei purpurovej perfektne podporuje imunitný systém a Kapucínka väčšia sa pokladá za prírodné antibiotikum, ak vás kolí chrípka alebo máte zápal močových ciest. V našom širokom výbere bylinných tinktúr, ktoré sú naozaj účinné si vyberie každý.. Bola by škoda nevyužiť ako prevenciu týchto skvelých pomocníkov a predchádzať tak chorobám. Máte problémy s trávením? Je vám ťažko po jedle? Ste nafúknutí alebo máte kŕče? Dávame do pozornosti náš KOPANYČÁRSKY VYPROŠŤOVÁK, pretože pôsobí celkovo na tráviaci systém. Bylinky, ktoré sú v ňom starostlivo nakombinované ako výťažok z koreňa Angeliky lekárskej (Archangelica officinalis), ktorý výborne pôsobí pri bolestiach žalúdka či výťažok z koreňa horca žltého (Gentiana lutea), výťažok z vňate Jablčníka (Marrubium vulgare), ktorý perfektne svojimi horčinami podporuje činnosť žlčníka a žalúdočných štiav sú doplnené o bylinky, ktoré dokážu ukľudniť napätie a s tým spojené žalúdočné neurózy, ako výťažok koreňa Valeriány lekárskej (Valeriana officinalis), či výťažok z koreňa Omana pravého (Inula helenium) a ďalších. Skvelá kombinácia, ktorá stojí za vyskúšanie.

Tinktúry pomôžu s rôznymi problémami

Alebo vás celý rok trápia opuchnuté končatiny a cítite sa byť unavení? Tak potom je správny čas, rozprúdiť popri pestrej vyváženej strave, dostatku tekutín a pohybe vašu lymfu. Nápomocná pri tom bude unikátna zmes bylín vo forme tinktúry LYMFA, ktorá obsahuje výťažky z bylín ako Lipkavec pravý, ten účinne podporuje lymfatický systém. Má silné močopudné účinky, uľavuje od bolesti kĺbov. V kombinácii so Žihľavou dvojdomou, ktorá perfektne čistí krv a dodáva telu potrebné vitamíny a minerály, taktiež s koreňom pýru plazivého ktorý, odstraňuje toxíny z tela, pomáha odviesť prebytočnú vodu a je výborný proti opuchom. Podporuje správny metabolizmus a pomáha pri očiste tela. Nesmieme zabudnúť ani na blahodárne účinky Echinacei purpurovej, ktorá výborne stimuluje imunitu, pomáha naším cievam a výrazne podporuje lymfatický systém. Fantastická štvorka v tejto tinktúre, však?