Ako si vybrať vhodný peeling?

AKO SI VYBRAŤ  VHODNÝ PEELING?

 

Blíži sa jar a mnohé z nás sa rozhodli upraviť stravu, vnútorne sa detoxikovať rôznymi bylinnými kúrami a odľahčiť svoje telo pre zdravší a ľahší pocit. Mnohé však popri tom zabudneme na detox aj z vonku a na to sú úžasné telové peelingy. Ako si však vybrať vhodný peeling a v  čom nám vlastne tento pomocník pomôže, si dnes povieme.

Nielen počas jari, ale počas celého roku by sme mali pravidelne používať telové peelingy, pretože nám nielen pekne vyhladia pokožku, ale bude pôsobiť aj zdravšie. Ak ste si teraz v duchu povedali - ,,Presne! Veď ja mám úplne suchú pokožku ako bez života!“. Mali by ste zbystriť a naozaj doplniť vašu kozmetickú výbavu o telový peeling.

 

normal_100_100_aloe-vera-peeling-1635322713 

Čo je to vlastne peeling?

Peeling je mechanické odstraňovanie pokožky. Koža na našom tele sa neustále obnovuje, staré vrstvy sa odlupujú a tvoria sa nové. Peeling obsahuje malé hrubé čiastočky, pomocou ktorých tieto staré kožné bunky obrusuje, a pomáha tak odstraňovať odumreté časti pokožky. Stimuluje tým obnovu kože, keďže jej nová.

 

Výhody telového peelingu:

  • Vaša pokožka bude na dotyk i pohľad hladšia. Žiadne drsné lakte, kolená alebo členky.
  • Zbavíte sa vrstvy starých kožných buniek. Ich nedostatočné odlupovanie spôsobuje upchávanie pórov a ich následne zanesenie nečistotami alebo infekciami.
  • Minimalizujete výskyt upchatých pórov. Akné a rôzne kožné výsevy typické pre oblasť dekoltu, krku a chrbta sa výrazne zmiernia, až vymiznú.
  • Rýchlejšie sa zbavíte nerovnomerného opálenia, nevzhľadných pigmentových škvŕn, zjemnia sa aj škvrny objavujúce sa s vekom.
  • Prevencia pred zarastaním chĺpkov do koža, zmiernenie problémov pri zapálených korienkoch. Pred holením sa odporúča pokožku najskôr ošetriť peelingom.
  • Očistená pokožka dokáže lepšie vstrebať hydratáciu a výživné látky z obľúbených krémov a telových mliek.
  • Telový peeling je jedným zo spôsobov ako podporiť prirodzenú detoxikáciu tela, keďže veľké množstvo toxínov a škodlivín sa von z tela dostáva cez najväčší orgán – cez kožu a vaša pokožka bude ako znovuzrodená, hebká a žiarivá

 

Už v starom Egypte ľudia dobre poznali účinky peelingu a dosť často ho používali. Vyhladená pokožka vyzerá lepšie, je prekrvená a dokonale čistá. Samozrejme potom lepšie vstrebáva aktívne látky z následné starostlivosti. Najčastejšie využívali kozie alebo somárie mlieko, med, rozomleté otruby, piesok, včelí vosk a samozrejme i aromatické oleje pre navoňanie. 

normal_100_100_solny-peeling-lipa-1635314586 

Ako si vybrať vhodný peeling?


Telové peelingy sa rozdeľujú podľa veľkosti zrniečok, ktoré obsahujú. Podľa toho sa delí na hrubé a jemné. Rozdiel nájdeme tiež v zložení. Medzi najčastejšie používané a obľúbené patria peelingy z cukru, soli alebo rozdrvených kôstok. Pokiaľ je vaša koža veľmi suchá, nezabudnite siahnuť po takomto zložení, v ktorom nájdete napríklad mandľový, jojobový alebo iný výživný olej, ktorý zaistí dokonalú hebkosť, ale hlavne hĺbkovú výživu. A preto sme sa rozhodli rozšíriť našu ponuku o soľné peelingy, aby tvorili základ starostlivosti o telo.

 

Peelingy si môžete zaobstarať na našom e-shope

 

Naše soľné peelingy PANAKEIA obsahujú:

Výborný  mandľový olej, vhodný  na starnúcu a suchú kožu zo sklonmi k olupovaniu, svrbeniu a popraskaniu. Nevyvoláva alergické reakcie a upokojuje pokožku. Vhodný na ošetrenie  ekzémov, lupienky, akné a hrubej kože. Pokožke dodáva prirodzenú hebkosť a vláčnosť. Je ako stvorený do soľných peelingov.

 

Epsomskú soľ, ktorá

  • hydratuje pokožku
  • dodáva koži dôležité minerály
  • čistí póry
  • zlepšuje vzhľad vlasov, kože a nechtov
  • prispieva k hormonálnej rovnováhe
  • podporuje vylučovanie toxínov z tela a prispieva tak k posilneniu imunitného systému
  • prispieva k normálnym funkciám metabolizmu tukov a sacharidov
  • zúčastňuje sa mnohých energetických procesov

 

Máte radi vôňu lipy? Jemná, trošku sladká vôňa, ktorá pôsobí upokojujúco, vám navodí pocit domova a zároveň splní všetky benefity telového peelingu.

Peeling Lipa si môžete zaobstarať na našom e-shope

 Alebo máte radšej ovocné vône? Malina, jahoda či červený pomaranč pôsobia povzbudivo a budete sa cítiť ako v ovocnom raji.

Peeling Malina si môžete zaobstarať na našom e-shope

  

Aby ste predišli poškodeniu zdravej pokožky, musíte celú procedúru vykonávať správne. Hlavné je, nikdy nenanášať peeling na suchú pokožku! Mohli by ste si ju totiž  poškrabať. Odporúčame sa najskôr osprchovať vodou, použiť  peelingovú soľ  jemnými krúživými pohybmi  - vmasírovať do pokožky a opláchnuť. Nie je nutné na pokožku príliš tlačiť ani ju silno drhnúť, pretože peeling sám o sebe funguje ako čistenie kefou. Masírujte vždy smerom od nôh nahor.

Pri správnej starostlivosti o vaše telo by mala aplikácia peelingu predstavovať prvý krok v starostlivosti o pokožku vášho tela, pretože zjemní hrubú kožu a zároveň pomáha zabrániť predčasnému starnutiu kože.

Ktorý peeling bude ten váš?