Výhody prírodnej kozmetiky PANAKEIA

VÝHODY PRÍRODNEJ KOZMETIKY PANAKEIA

DSCF0125

 

Kozmetika je našou každodennou súčasťou pri starostlivosti o pleť, telo, zuby či vlasy. Ale viete vlastne, aké prísady obsahujú výrobky, ktoré používate každý deň a ktoré vaše telo každý deň absorbuje? Viete akú kozmetiku používate?

Bežné kozmetické výrobky často obsahujú látky, ktoré môžu spôsobiť problémy. Patria medzi ne napríklad silikóny, parabény, mikroplasty alebo vonné látky. Žiadna z týchto látok nie je akútne život ohrozujúca, ale za to životné prostredie a ľudia môžu z dlhodobého hľadiska trpieť. Existuje nespočetné množstvo rôznych telových a kozmetických výrobkov. Od sprchovacích gélov a šampónov, cez krémy a pleťové vody po dezodoranty. Väčšina ľudí, ktorí udržiavajú aspoň normálnu úroveň osobnej starostlivosti, používa každý deň veľa rôznych produktov - a všetky tieto výrobky môžu obsahovať zdravotne problematické zložky, ktoré sa môžu dokonca dostať do krvi cez kožu. Preto je vhodné zvážiť, akú kozmetiku používate, veď predsa zdravie máte len jedno.

Možno ste už zažili, že prírodné kozmetické čistiace prostriedky (sprchovací gél alebo šampón) penia menej. Mnoho ľudí sa potom cíti menej čisto, a preto prechádzajú späť na tradičné výrobky. Ale má to dôvod. Bežné výrobky obsahujú veľa chemických prísad vytvárajúcich penu. Tieto poskytujú skvelú penu, ale nič iné. Prírodné kozmetické výrobky sú v skutočnosti často na pokožku a vlasy jemnejšie kvôli nedostatku týchto látok a v tom je prírodná kozmetika taká skvelá. Chráni teda nielen naše zdravie a telo, ale aj životné prostredie.

Nezabudnite teda, že koža je náš najväčší orgán. Treba si ju preto chrániť a starať sa o ňu kvalitne. Predsa si nechcete spôsobiť problémy len kvôli tomu, že si budete na vašu pokožku pravidelne natierať škodliviny.

Prírodná kozmetika obsahuje tie správne zložky, ktoré sú pre človeka skutočne prospešné a ktoré budú mať ten správny efekt až do hĺbky. Prírodná kozmetika nepatrí medzi tie najlacnejšie, no svojimi účinkami je neprekonateľná a povedzme si na rovinu. Hlavne my ženy, že dokážeme investovať do kozmetiky aj oveľa viac peňazí a často platíme len za značku.

Prečo by ste mali vybrať našu kozmetiku? Aké sú výhody kozmetiky PANAKEIA?

PANAKEIA vystihuje to, čím sa zaoberáme, pretože Panakeia je v gréckej mytológií bohyňa liečitelstva. Čerpáme poznatky a skúsenosti našich starých mám, ktoré sú overené generáciami a preto boli naše staré mamy také krásne. Liečiť sa môžeme tak isto ako zvnútra, aj zvonku. Naša pokožka a pleť je každodenne vystavovaná rôznym faktom, ktoré jej škodia. Výhodou kozmetiky PANAKEIA je, že nepoužívame parabény, SLS, žiadne hliníky a iné chemické zložky a naozaj si potrpíme na kvalitné zloženie. Potrpíme si preto naozaj aj na kvalitné maceráty a oleje v bio kvalite, ktoré použivame do našich kozmetických produktov, aby priniesli čo najväčší efekt. Nezabúdame však ani na životné prostredie a obaly našich produktov sú recyklovateľné. Ďaľšou výhodou kozmetiky PANAKEIA je ručná výroba na Slovensku. Každý jeden produkt prejde pod našimi rukami a vkladáme doň všetko, čo máme. Sme hrdí Slováci, no radi siahneme aj po iných skvelých prírodných zložkách z rôznych kútov sveta.

Našu ponuku si môžete prezrieť na našom e-shope

 

URUCUM

Napríklad taký Urucum prášok. Hovorí vám to niečo? Blíži sa leto, slniečko a tento náš tromf vám pomože získať krásne opalenú pokožku.

Urucový prášok používali indiáni v Amazonskej kotline už pred príchodom Európanov do tejto krajiny. Domorodci dodnes používajú urucový prášok na farbenie jedla, pokožky, dokonca aj vlasov. Tento prášok silne podporuje pigmentáciu kože a je extrémne bohatý na betakarotén. Stimuluje produkciu melanínu a pripravuje pokožku na opaľovanie. Vďaka vysokému obsahu betakaroténu (obsahuje ho 100krát viac ako mrkvový olej), zaisťuje pokožke prirodzené, zlaté, rýchle a dlhotrvajúce opálenie.

 

IMG_3207

URUCUM si môžete zaobstarať na našom e-shope.

 

VRÁSKOŽRÚT - Lipkavec

Do pozornosti by sme však chceli dať recepty našich starých mám. Našim overeným a neoceniteľným  prírodným skvostom je lipkavcový olej. Lipkavcový olej  sa používa ako prostriedok na vypínanie pleti a vyhladzovanie vrások. Pri pravidelnom používaní predchádza aj ich tvorbe a celkovo pôsobí proti zvädnutej pokožke. Pomáha aj pri liečbe kožných ochorení. My sme z neho pripravili set pleťových krémov a telový olej elixír Bohyňa. Pravidelným  používaním týchto prípravkov naozaj uvidíte, že vaša pleť či pokožka bude mladistvejšia a pružnejšia

crop_1500_1000_produkty-s-lipkavcom-1

 

Edíciu VRÁSKOŽRÚT si môžete zaobstarať na našom e-shope.

ŠTEFKA - Lipa

Alebo krásna, majestátna a sladko voňajúca lipa, ktorá vám pri zacítení vône pripomenie domov.. Áno, liečivá sila lipy je nenahraditeľnou súčasťou našej edície Štefka, pretože obsahuje lipová olej ktorý  je veľmi užitočný pre pokožku. Dokáže ju krásne spevniť a vypnúť.

Lipový kvet chráni citlivejšiu pokožku pre infekciami. Vytvára totiž na koži obrannú bariéru a vykazuje ohromné regeneračné účinky, udržuje vodnú a tukovú rovnováhu, okamžite upokojuje podráždenie a naviac dodáva pokožke zlatistý nádych.

Naša edícia Štefka je skvelou voľbou pre ženy po 30 - tke.

 

IMG_0996-2

 

Edíciu ŠTEFKA si môžete zobstarať na našom e-shope.

ŠTRAMANDA - Šípka

Každá z nás chce byť štramanda, a preto naša ďalšia edícia, nesie tento  výstižný názov. Sila, ktorá sa ukrýva v šípkovom oleji, dodá vaše pleti potrebnú dávku vitamínu C, antioxidantov a vitamínov. Pleť krásne rozjasní a obnoví pleť, či dokonca znižuje výskyt pigmentových škvŕn.

 

IMG_8484

 

Edíciu ŠTRAMANDA si môžete zobstarať na našom e-shope.

 

Máte z čoho vyberať, tak skúste a presvedčte sa sami!