Alergia - nepríjemný strašiak

Alergia - nepríjemný strašiak. Mnohí z nás trpia na rôzne alergie. Ani sa nenazdáme a zachvíľku vypukne sezóna alergénov. Preto je vhodné myslieť na to už teraz a nie keď už je v plnom prúde. Viete, čo je alergia? Alergia je prehnaná reakcia imunitného systému na látky z okolitého prostredia. Ale netreba sa vzdávať, prinášame vám pár rád a tipov, ako sa s ňou popasovať.

Ako bojovať s alergiou

alergia-neprijemny-strasiak

Keď náš organizmus bojuje s alergiami, je veľmi dôležité, aby sme dodržiavali pitný režim. Dostatočná hydratácia udržiava v tempe obličky, takže sa telo ľahšie zbavuje nadbytočného histamínu a teda aj alergénov, Cvičenie je síce posledná vec, na ktorú asi myslíte s upchatým nosom a červenými očami, no mierna až intenzívna aktivita môže viesť k úľave. Pýtate sa, ako je to možné? Cvičením sa v tele vytvárajú protizápalové látky, ktoré prirodzene zmierňujú prejavy alergie. A ďalšia perfektná vec je celkovo vitamín C. Podporuje imunitu a navyše sa považuje za prírodné antihistaminikum. Z pohľadu prírodnej medicíny pracujeme s tým, že základom, kde vznikajú alergie sú črevá a pečeň. Pokiaľ chceme alergie efektívne liečiť, je potrebné prečistiť telo, podporiť pečeň a dať do poriadku črevá.

Prírodná úľava od alergie

Poďme sa spolu pozrieť do prírody, čo nám na alergiu dokáže ponúknuť. Málo ľudí pozná pestrec mariánsky, čo je naozaj škoda, pretože v boji proti alergii je veľmi účinný. Dokáže vyliečiť rôzne druhy alergií a dokáže pomôcť pri astmatických záchvatoch. Najúčinnejší je olej. Žihľava je ďalšia v poradí medzi účinnými bylinkami v boji proti alergiám. Dokáže telo dokonale prečistiť, je výborné prírodné antihistaminikum a pomáha telu zbaviť sa škodlivín.

Praktické tipy pre alergikov

alergia-neprijemny-strasiak-1

Výborne poslúži aj divozel, je to bylinka, ktorá dokáže utlmiť alergický kašeľ a dokonca aj tymián. Ten sa osvedčil tiež pri suchom dráždivom kašli. Kľudne formou aromaterapie, kedy ho použijete do aromalampy. Levanduľový olej má tiež upokojujúce vlastnosti, pomôže vám upokojiť telo a priniesť úľavu od alergických reakcií. Keď cítite, že na vás prichádzajú prejavy alergie, kvapnite si pár kvapiek levanduľového oleja na kožu medzi prstami. Ruky si priložte bližšie k tvári a zhlboka dýchajte. Počas peľovej sezóny noste pri sebe zopár vatových chumáčikov nasiaknutých pár kvapkami levanduľového oleja. Keď to bude potrebné, privoniavajte si k nim. Mätový olej znižuje prejavy chronických zápalov, vrátane alergickej rinitídy a prieduškovej astmy. Mätový olej pôsobí ako odhlieňovač a tiež znižuje prejavy nádchy, kašľu a zápalu prínosných dutín.

Alergia na koži - vyberte si správnu masť

Čo sa týka prejavov na koži, výborný pomocník proti svrbeniu a prejavom alergických reakcií zvonku je nechtíková alebo konopná masť. Obe majú ukľudňujúci, protizápalový a regeneračný účinok. Samozrejme by sme mali poriadne podporiť aj funkciu čriev. Vyhoďte zo stravy biely cukor a lepok, aby si oddýchli. Doplňte dlhodobo kvalitné probiotiká. Smelo do toho. Určite si tým neublížite, práve naopak. Veľa zdravia!