Alergia - bylinky, ktoré sú vhodné proti alergií.

Alergia - bylinky, ktoré sú vhodné proti alergií.

Lieky, ktoré sa bežne užívajú, alergiu neliečia, ale zmierňujú alergické prejavy. Pokiaľ chceme alergie efektívne liečiť, je nutné ísť k miestu ich vzniku, a to sú črevá a pečeň.

 Pestrec mariánsky

Pestrec mariánsky latinský názov tohto prírodného zázraku – Silybum marianum – nie je o nič menej komplikovaný ako ten slovenský. Z tohto názvu vychádza aj pomenovanie Silymarín – čo je súbor veľmi silných a dôležitých antioxidantov, ktorý má protizápalové, antivírusové a antioxidačné vlastnosti. A práve Silymarín – komplex prospešných látok z Ostropestreca mariánskeho pôsobí na našu pečeň, respektíve na jej detoxikáciu a tiež regeneráciu. Je to práve zdravá pečeň, ktorej správne fungovanie má vplyv na stav ďalších orgánov a celého organizmu Prírodná liečba v tomto prípade pôsobí harmonizačne na celý organizmus pacienta, ktorý pri dlhodobom užívaní prípravkov postupne mení svoju reaktivitu na vonkajší svet. Alergické prejavy sa zmierňujú až do takej miery, že môže dôjsť k ich vymiznutiu (výnimkou sú silné vrodené potravinové alergie). Zmierniť príznaky alergie dokážu aj bylinky. Svojimi účinnými látkami potláčajú svrbenie kože, opuch slizníc nosa, hltana aj očí, uvoľnia dýchacie cesty.

 

IMG_0283

 

Tinktúru z Pestreca si môžete zaobstarať na našom e-shope.

 

Žihľava dvojdomá

 Žihľavový koreň prečisťuje organizmus, pomáha mu zbaviť sa odpadových látok a škodlivín, a teda aj alergénov. Tinktúra výborná pri sennej nádche a ekzémoch. 

 

IMG_0276

 

Tinktúru zo Žihlavy si môžete zaobstarať na našom e-shope.

 

Nechtík lekársky

Nechtík lekársky - Účinky nechtíka sú také silné, že sa táto rastlinka využíva v boji proti baktériám, a preto sa zaraďuje medzi rastlinné antibiotiká. Nechtík lieči zvonka aj zvnútra.

IMG_0278

 

Tinktúru z Nechtíku si môžete zaobstarať na našom e-shope.

Ginko dvojlaločné (biloba)

Okrem toho, že zlepšuje prekrvenie a upravuje tlak, ešte aj uľahčuje hojenie rán, zmierňuje bolesti hlavy, odstraňuje únavu, dodáva energiu a zlepšuje náladu, čo privítajú všetci alergici unavení sťaženým dýchaním a ďalšími príznakmi alergie.

 

IMG_0282

 

Tinktúru z Ginka si môžete zaobstarať na našom e-shope.

Čierna ríbezla

Obsahuje prírodné kortikoidy a veľmi účinne pomáha alergikom, práve v tomto období ako prírodné antialergikum. Výťažky z čiernych ríbezlí stimulujú nadobličky a pôsobia protizápalovo.

 

IMG_0287

 

Tinktúru z Ríbezle si môžete zaobstarať na našom e-shope.

 

Tymián

Na zmiernenie suchého kašľa je dobrý tymián.

 

IMG_0290

 

Tinktúru z Tymiánu si môžete zaobstarať na našom e-shope.

 

Rumanček kamiľkový

Výborný je aj harmanček, ktorý vykazuje protialergénne účinky. 

IMG_0277

 

Tinktúru z Rumančeka si môžete zaobstarať na našom e-shope.

 

Pamajorán obyčajný (oregáno)

Proti prejavom alergie pomáha aj oregano alebo pamajorán. Prispieva k podpore očisty dýchacích ciest.

IMG_0292

 

Tinktúru z pamajoránu si môžete zaobstarať na našom e-shope.

 

Veľa ľudí, ktorí trpia na peľovú alergiu majú aj potravinové alergie v oveľa väčšej miere ako ľudia bez peľových alergií. Peľová a potravinová alergia sa často vyskytuje aj u ľudí citlivých na histamín. Čoraz častejšie sa u rizikových skupín ľudí vyskytujú skrížené alergie. Skrížená alergia vzniká medzi peľmi navzájom, medzi peľom a potravinami, medzi potravinami navzájom. Skríženú alergiu môže zhoršiť konzumácia alkoholu, nadmerná fyzická záťaž, stres, ochorenia tráviaceho traktu, chrípkové ochorenie, hormonálne výkyvy, užívanie niektorých liekov, ako betablokátorov alebo užívanie nesteroidných protizápalových liekov. O užívaní byliniek počas alergie sa poraďte so svojím lekárom