Prečo je dobré používať bambucké maslo?

Prečo je dobré používať bambucké maslo?

 Všetky dámy poznajú, čo sa týka starostlivosti o telo, väčšinou telové mlieka.. Počuli ste alebo skúšali ste už bambucké maslo? Bambucké maslo je jeden výnimočný produkt, a to nielen pre dámy. Môžu ho používať aj páni a deti. Poďme sa s ním trošku zoznámiť.

O bambuckom masle sa hovorí, že je zdrojom zdravej a krásnej pokožky. Pýtate sa, prečo je dobré používať bambucké maslo? Pretože bambucké maslo je dnes známe už po celom svete. Mnoho ľudí sa spolieha na jeho účinky a s obľubou ho používa v každodennej starostlivosti o telo a vlasy. Je to špeciálne rastlinné maslo, ktoré sa vyrába z orechov stromu Maslovníka Afrického (odborným názvom je to Vitellaria paradoxa). Tento strom sa tiež môže objavovať pod názvom karité. Vyskytuje sa hlavne v oblasti strednej Afriky, čiže v oblastiach saván, na územiach niekoľkých štátov. Strom dorastá do výšky 9 – 12 metrov a kvalitné plody, z ktorých sa maslo získava sa objavujú až po 20 – 50 rokoch od zasadenia. Oblasť, v ktorej maslovník rastie má aj špeciálny názov – „shea belt“. Maslo sa vyrába z orechov, ktoré zbierajú africké ženy z okolitých dedín a to svedčí o jeho originalite. Samotné získavanie masla sa v kmeňoch traduje z generácie na generáciu. Na jeho výrobu použije naozaj veľké množstvo orechov Maslovníka. Na druhej strane má ale veľmi pozitívne účinky na naše telo. Hlavný podiel na tom majú omega-3 a omega-6 mastné kyseliny. Bambucké maslo obsahuje dokonca aj niektoré vitamíny, a to vitamín A, D, E a F. vitamíny A a E chránia pokožku pred rakovinou aj starnutím. Zaujímavosťou je však prítomnosť vitamínu F, ktorý dokáže revitalizovať poškodené kožné bunky a prospieva aj vlasom. Bambucké maslo neobsahuje chemické dráždivé látky, o ktorých je známe, že vysušujú pokožku a neupcháva póry. Je vhodné pre takmer akýkoľvek typ pleti.

 

Bambucké maslá si môžete zaobstarať aj na našom e-shope.

 

 

Určite používanie bambuckého maslá oceníte Počas leta je bambucké maslo prvou voľbou pri každom poškodení kože. Spálenú pokožku rýchlejšie uzdraví aj vďaka vysokej hydratačnej schopnosti a obnoví pomocou vitamínov. A nielen v lete je to výborný pomocník. Mnohé z nás popri starostlivosti o pleť a telo zabúdajú na pokožku rúk. Skúste teda, na noc natrieť ruky bambuckým maslom, a uvidíte aká bude pokožka na nich hydratovaná a zjemnená- ďalší skvelý tip, ako omladiť pravidelným používaním vaše ruky a bambucké maslo je na to ako stvorené. K pozitívnym vlastnostiam okrem ochrany a ošetrenia patrí upokojenie pokožky. Či už po holení, alebo poškodení.

 

Dokonalá žjenka

 

O anti-age schopnosti bambuckého masla sa presvedčili už mnohé dámy, tak ak si chcete zachovať mladistvý vzhľad pokožky, určite zaraďte do svojej starostlivosti bambucké maslo. Výborným tipom na omladenie pokožky tela a rúk je naše bambucké maslo s naozaj výstižným názvom DOKONALÁ ŽJENKA. Olej zo pšeničných klíčkov je priam zázračný olej, ktorý sa získava lisovaním klíčkov pšenice za studena a je naozaj výnimočný obsahom vitamínov a najmä vitamínu E, ktorý bojuje proti voľným radikálom, čím spomaľuje proces starnutia pokožky a zároveň má tento vitamín sám o sebe dokázané ochranné účinky pred slnečným žiarením. Vitamín E spomaľuje starnutie pokožky, môže vyhladiť jemné vrásky, napína ju a hydratuje. Preto sme ho pridali k bambuckému maslu, aby zvýšil  efekt regenerácie pokožky. Spolu s  avokádovým olejom, ktorý je plný vitamínov, minerálov a ďalších prospešných látok, ktoré pre  zdravie a krásu potrebuje naša  pokožka. Sú to najmä vitamíny A, E, B, D a K a avokádový olej ich všetky obsahuje a tak zabezpečíte pokožke naozaj potrebné množstvo vitamínov.

 

IMG_0853

 

Dokonalú Žjenku si môžete zaobstarať na našom e-shope.

 

Mariškin balzam

 

V lete zasa oceníte funkciu bambuckého masla tým, že predlžuje dobu opálenej pokožky, eliminuje vznik strií a tie, ktoré už sú, časom pomáha redukovať. A tu pre vás máme Mariškin balzam. S výnimočnými vlastnosťami bambuckého masla ide ruka v ruke s konopným olejom , ktorý sa považuje za jeden z najúčinnejších a najsilnejších prírodných olejov, aké existujú. Má totižto vysoký obsah omega-3 polynenasýtených mastných kyselín, vďaka čomu sú jeho účinky doslova zázračné. Zvlhčuje pokožku, podporuje obnovu buniek a bojuje proti starnutiu pokožky a takisto Rozmarínový extrakt má vlastnosti, ktoré ničia baktérie, plesne a vírusy na koži, čo ho robí ideálnym pre použitie na menších ranách a popáleninách, alebo na problematickej pleti, ktorá je ovplyvnená dermatitídou, akné, ekzémom alebo lupienkou. Olej pomáha stimulovať obnovu buniek, podporuje zdravé liečenie - popri tomto vlhčí pleť a zlepšuje krvný obeh pokožky. Určite treba vyskúšať.

 

IMG_0854

 

Mariškin balzam si môžete zaobstarať na našom e-shope.

 

Bambucké maslo môžete použiť aj pri starostlivosti o vlasy. Možno to znie až neuveriteľne , ale maslo karité účinne hydratuje vysušenú hrivu a chráni ju pred voľnými radikálmi. Zároveň upokojuje podráždenú a suchú pokožku hlavy a poradí si aj s rozštiepenými končekmi alebo lámavými vlasmi. Bambucké maslo na vlasy aplikujte ako bezoplachový kondicionér. V rukách roztrite maslo karité zhruba veľkosti hrášku a končeky umytých vlasov poriadne prečešte prstami. Alebo použite bezoplachovú krémovú starostlivosť pre suché a poškodené vlasy.

 Tak, čo hovoríte? Ktoré si vyberiete?