Každodenná rutina starostlivosti o pleť - ako by mala vyzerať?

Každodenná rutina starostlivosti o pleť je nesmierne dôležitá na udržanie zdravého a mladistvého vzhľadu pokožky. Všetko úsilie, ktoré venujeme čisteniu pleti a udržaniu jej hydratácie, je investíciou do budúcnosti. Správna starostlivosť o pleť prispieva k oddialeniu procesu starnutia, ale tiež zabraňuje vzniku nežiaducej pigmentácie, čiernych bodiek a vyrážok. V tomto článku si priblížime ako by mala vyzerať každodenná rutina starostlivosti o pleť alebo po anglicky skincare rutina.

Ranná rutina starostlivosti o pleť začína čistením

Naša pleť je každý deň vystavovaná faktorom, ktoré jej stav zhoršujú. Ranná rutina starostlivosti o pleť by sa mala zamerať na dôkladné očistenie pleti od kožného mazu a baktérií produkovaných počas noci. Čistenie je vždy prvým krokom v každom rituáli skincare rutiny. Na čistenie pleti je ráno vhodný náš dvojfázový čistič pleti. Ráno je najvhodnejšie použiť ako tonikum kvetové vody, podľa druhu pleti. Na našom e-shope nájdete viaceré druhy organických kvetových a bylinných vôd s certifikátmi Ecocert, ktoré udeľuje Francúzsky certifikačný orgán, čím označuje prírodnú a organickú kozmetiku.

Výhody kvetových a bylinných vôd

Pleťové hydroláty (kvetové a bylinné vody) a ich výhody: • sťahujú póry • navracajú pleti prirodzené pH • dodávajú pleti žiarivý vzhľad • stimulujú cirkuláciu krvi • upokojujú a zvlhčujú • a najmä zvyšujú efektívnosť ďalšieho ošetrenia pleti Samozrejme môžete použiť toner s aktívnymi látkami, alebo P-biotické pleťové tonikum. Bezprostredná starostlivosť po čistení pleti – tonizácia je dôležitou súčasťou každodennej kozmetickej rutiny.

Na rade je hydratácia pleti

kazdodenna-rutina-starostlivosti-o-plet-ako-by-mala-vyzerat-1

Potom sa zamerajte na hydratáciu. Ľahké sérum na deň alebo dobrý hydratačný krém na mieru typu pleti zlepší hydratáciu a opticky omladí pleť tváre a dekoltu. Tu je na mieste zdôrazniť, že väčšina problémov s pokožkou tváre súvisí s nedostatočnou hydratáciou. Nezáleží na tom, či je to suchá alebo mastná pleť. Pokiaľ máte mastnú pleť alebo pleť so sklonom k ​​škvrnám, je dobré keď používate hydratačný krém so zmatňujúcimi vlastnosťami, aby ste znížili výskyt kožného mazu a predĺžili trvanlivosť make-upu. Medzi naše zmatňujúce pleťové krémy radíme pleťový krém Kleopatra a pleťový krém Magic nature. Ľudia so suchou, citlivou pokožkou môžu pred aplikáciou krému použiť hydratačné sérum. Naše peptidové sérum obsahuje viacnásobné molekuly HA, stredne molekulárne, nízkomolekulárne, oligo molekulárne, vysokomolekulárne a ultravysokomolekulárne častice hyaluronátu sodného pre vytvorenie stereoskopickej hubovitej štruktúry, ktorá chráni pokožku vo všetkých aspektoch.

Na záver rannej skincare rutiny nezabudnite na SPF

Pleťový hydratačný krém používame podľa svojich preferencií. Následným krokom v rannej starostlivosti je použitie filtra so SPF – hneď po čistení a hydratácii, ale pred aplikáciou make-upu. To pomôže chrániť vašu pokožku pred škodlivými UV lúčmi.

Večerná rutina starostlivosti o pleť taktiež začína čistením

kazdodenna-rutina-starostlivosti-o-plet-ako-by-mala-vyzerat-2

Večer môžete obvykle venovať viac času starostlivosti o pleť. Prvou, povinnou fázou vašej večernej rutiny starostlivosti o pleť je dôkladné čistenie pleti od nečistôt, ktoré sa na pleti usadzujú, od nazbieraného mazu a baktérií. Na účinné odstránenie všetkého, čo sa na pleti nahromadilo za celý deň, sa znova oplatí použiť dvojfázové čistenie. To sa dá urobiť dvoma spôsobmi: buď klasickým odličovacím olejom, multifunkčným čistiacim balzamom alebo odličovačom a maskou 2v1. Olejové čističe dokážu ako jediné kvalitne odstrániť make-up, SPF a všetky nečistoty. A následne čistiacim prostriedkom (gél, pena atď.). Veľmi dôležitá je aj tonizácia pleti, buď kvetovou vodou, alebo špeciálnymi tonikami. Večer je vhodné použiť aj tekutý exfoliátor - sérum glycolic 10%.

Ďalším krokom je očný krém

Večer použite výživnejšie formulácie ako šípkový očný krém, alebo balzam na očné okolie dovi dopo monokle. Ďalším krokom sú hydratačné krémy s prísadami, ktoré podporujú vašu kožnú bariéru.

Následne sú oleje a olejové séra

Oleje pomáhajú vytvárať bariéru na utesnenie všetkých vašich produktov a udržujú vašu pokožku optimálne hydratovanú počas noci. A na záver je lokálne ošetrenie. Ak máte nejaké aktívne vyrážky, práve teraz prišiel ten čas, keď by ste si aplikovali lokálne na postihnuté miesto napr. Roll on Ďubáčik.

Tipy a triky pre vašu rutinu starostlivosti o pleť

kazdodenna-rutina-starostlivosti-o-plet-ako-by-mala-vyzerat-3

Na noc sú ideálne séra proti vráskam, zvlhčujúce pleťové oleje a krémy proti akné, rovnako ako produkty, ktoré obsahujú zložky, vďaka ktorým je pokožka citlivá na slnko, ako je Retinol a kyseliny. Použiť môžete aj vhodný krém určený špeciálne na noc, ktorý má hutnú konzistenciu, ako napríklad naše nočné krémy Vráskožrút, Štramanda a Štefka, ktoré fungujú ako nočná maska. Produkty nanášame na pleť od najľahšieho po najhutnejšie, teda ako prvé vodné, potom gélové, emulzné, olejové a na záver tuhé balzamy na báze masiel a voskov. Produkt s najväčším obsahom olejovej zložky by mal ísť posledný. Olejový produkt by mal ísť posledný, aby vytvoril ochrannú vrstvu a všetko uzamkol. Rutina starostlivosti o pleť sa nikdy nekončí produktom na vodnej báze. Olejové sérum, či pleťový balzam vždy nanášame na vlhkú pokožku.

Kľúčom k úspešnej rutine je pravidelnosť a kvalitné produkty

Napriek tomu, že správna starostlivosť o tvár a pravidelná hydratácia pleti výrazne odďaľujú vznik vrások, v období okolo 25. roku života sa už má zahrnúť do každodennej rutiny starostlivosti o pleť prvá kozmetika proti vráskam, ktorú vaša pleť ocení. S postupom času by ste mali siahnuť po stále výkonnejších prípravkoch s bohatším zložením a spevňujúcimi vlastnosťami. Rutina starostlivosti o pleť prináša výsledky iba vtedy, ak je vykonávaná pravidelne, v správnych krokoch, a s použitím správne zvolenej kozmetiky.