Peptidy v starostlivosti o pleť

Peptidy sú skupina zlúčenín, ktoré vznikajú spojením aminokyselín. Tieto prvky tvoria bielkoviny, ktoré sú základnými stavebnými jednotkami každého organizmu. Peptidy sú zodpovedné za tvorbu kolagénu, ktorý je nevyhnutný pre zachovanie pružnosti a elasticity pokožky. Vďaka svojmu účinku na tvorbu kolagénu môžu peptidy pomôcť zmierniť jemné línie, vrásky a pigmentové škvrny. Tí, ktorí sa rozhodnú pre ich použitie, môžu očakávať zlepšenie textúry a zdravého vzhľadu svojej pokožky. V tomto článku si o peptidoch povieme viac.

Benefity používania peptidov v kozmetike

AdobeStock_657305757-2

Medzi benefity peptidov patrí aj ich schopnosť udržiavať vlhkosť v koži, čím do nej dodávajú potrebnú hydratáciu. Výsledkom je vyživená, jemná pleť plná života. Peptidy dokážu zlepšiť pleť tým, že ju hydratujú a redukujú známky starnutia. Okrem toho majú aj protizápalové účinky, ktoré pomáhajú zvládať akné či ekzémy. Aktívne prispievajú k zdraviu a kráse pleti. Peptidy dokážu preniknúť hlboko do kože a aktivovať prirodzené regeneračné procesy. Okrem iného stimulujú produkciu kolagénu a elastínu, čím zlepšujú elasticitu pokožky a zmenšujú drobné vrásky. Pomáhajú tiež redukovať pigmentové škvrny a napomáhajú vyrovnávať tón pokožky.

Existujú rôzne druhy peptidov

V dnešnej dobe existuje veľké množstvo rôznych peptidov, z ktorých každý má iné vlastnosti a účinky. Nižšie si priblížime zopár populárnych peptidov, ktoré našli svoje využitie v kozmetike.

Peptid hrášku na vlasy

Medzi najefektívnejší patrí peptid hrášku s osvedčeným anti-aging (proti-starnúcim) efektom. Dodáva objem a antioxidačnú ochranu a zamedzuje starnutiu vlasov. Vytvára film na vlasovej pokožke a tak pôsobí hydratačne pre vlas, dodáva vlasom jemný a zdravý vzhľad. Peptidy z výťažkov semien hrachu poskytujú dôležité stavebné bielkoviny pre vlasové korienky. Hrachový proteín vlas vyživuje, predlžuje jeho životný cyklus, redukuje vypadávanie a podporuje nový rast. Tento fantastický hrachový peptid obsahuje naše vlasové sérum Vlasorost.

Peptid Argireline pre krásnu tvár

Peptid Argireline je tiež nazývaný Botox vo fľaštičke. Je to patentovaný roztok Acetyl Hexapeptidu-8, ktorý má pozoruhodné účinky. Kontrolované štúdie dokázali, že Argireline zlepšuje vzhľad oblastí tváre, ktoré sú náchylné k vývoju dynamických vrások, vrátane očí a v oblasti čela. Tieto štúdie tiež ukázali, že obsah vody vo formuláciách má vplyv na úroveň využitia Argirelínu a konkrétne tak, že vyšší obsah vody v prípravkoch prispieva k lepšiemu využitiu tohto peptidu. Aj preto sme ho použili v našom hydratačnom peptidovom sére, ktoré obsahuje jeho maximálnu možnú koncentráciu až 10%. Argirelíne peptid je použitý aj v dennom peptidovom kréme a nočnom peptidovom kréme.

Neuropeptid s účinkami hadieho jedu

DSC09905 (1)

Medzi ďalšie populárne peptidy patrí tiež Neuropeptid. Je známy tým, že napodobňuje účinky hadieho jedu. Neuropeptid uvoľňuje sťahy svalov podobne ako botox. Vďaka tomu pomáha vyhladiť mimické vrásky na tvári. Tento účinný peptid sa nachádza v našom pleťovom sére SI KRÁSNA a tiež v našom pleťovom kréme SI KRÁSNA.

Syn-coll peptid podporuje produkciu kolagénu

Syn-coll peptid bol špeciálne navrhnutý tak, aby pomáhal pokožke prirodzene stimulovať produkciu kolagénu, čo pomáha znižovať a dokonca spomaľovať výrazné známky starnutia, ako sú jemné línie a vrásky. Okrem toho má peptid Syn-coll taktiež pridanú hydratačnú schopnosť. Spolu s dračou krvou - aktívnou zložkou na revitalizáciu pokožky a omladenie pokožky, tvorí základ nášho denného krému BÁTHORYČKA. Použitie peptidov v kozmetických výrobkoch je skvelým spôsobom ako pomôcť koži v boji proti prejavom starnutia a dosiahnuť mladší a zdravší vzhľad. Vyberte si z našej ponuky kozmetických produktov s peptidmi ešte dnes.