Koenzým Q10 - je naozaj taký dôležitý?

Koenzým Q10 je naozaj účinnou látkou a v posledných rokoch ste už o ňom určite počuli častejšie. V kozmetickom odvetví má popredné miesto a to naozaj zaslúžene. V tomto článku sa spolu pozrieme na to, prečo aj my v PANAKEIA kladieme dôraz na tento výnimočný koenzým.

Koenzým Q10 - čo to je?

Koenzým Q10 sa prirodzene vyskytuje v celom našom tele, v každej jednej bunke. Koenzým Q10 - nazývaný aj ubichinón alebo CoQ10 - je látka podobná vitamínu. Je nevyhnutný na produkciu energie a pre plnenie základných funkcií našej pokožky, medzi ktoré patrí hlavne regenerácia a obnova. Naša pokožka aj pleť je ustavične vystavovaná rôznym vonkajším faktorom, či už oxidačnému stresu alebo iným podnetom a tak dochádza k urýchleniu príznakov starnutia. Tak, ako vnútorne dokáže Koenzým Q10 dopĺňať bunkovú energiu v mitochondriách nášho tela, posilňuje srdce, svaly a nervy, dokáže byť naozaj silným antioxidantom, čo sa týka starostlivosti o našu pokožku. Bojuje proti voľným radikálom, proti oxidačnému stresu aj enviromentálnym toxínom .Preto je koenzým Q10 veľmi dôležitý pre zachovanie hladkej a zdravo vyzerajúcej pleti.

Koenzým Q10 v kozmetike

AdobeStock_436142319 (1)

Koenzým Q10 sa vo svete kozmetiky a krásy nachádza už pomerne dlho a tým, že dbáme naozaj na kvalitné zloženia našich pleťových aj telových produktov, tu sú dôvody, prečo siahnuť po prírodnej kozmetike PANAKEIA s obsahom tohto koenzýmu. Znižuje výskyt vrások a jemných liniek. Lokálna aplikácia koenzýmu Q10 pomáha produkovať kolagén a elastín, čo znižuje tvorbu jemných vrások a línií. Vďaka podpore tvorbe kolagénu je ideálnou zložkou aj v očných krémoch, pretože napína pokožku okolo očí a dokáže redukovať vrásky. Pomáha znižovať poškodenie spôsobené slnkom. Tento silný antioxidant pomáha pomáha chrániť pokožku aj pleť pred nepriaznivými účinkami slnečného žiarenia a pomáha predchádzať prejavom starnutia spôsobené slnečným žiarením. Koenzým Q10 pomáha vyrovnávať tón pleti. Predchádza hyperpigmentácii a tmavým škvrnám, ktoré sú spôsobené nadmernou produkciou melanínu a to tak, že pomáha zastaviť produkciu tyrozinázy, ktorá je katalyzátorom tvorby melanínu. Žiarivejšia, energickejšia pleť. Vďaka energii, ktorú Q10 dodáva pleti, sa môže rýchlejšie regenerovať a obnovovať, pleť nepôsobí tak unavene.

Koenzým Q10 treba dopĺňať s pribúdajúcim vekom

S pribúdajúcim vekom sa hladina koenzýmu Q10 znižuje a tým sa stáva náchylnejšou na tvorbu vrások či elasticitu pokožky. Mali by sme preto dbať na pravidelnú starostlivosť a vyberať si kozmetiku, práve s týmto koenzýmom. Netýka sa to len starostlivosti a výberu pleťových krémov a pleťových sér, ale aj starostlivosti o telo. Používanie produktov s obsahom tejto skvelej anti-aging látky je vhodné pre všetky typy pleti a to práve z omladzujúceho, ochranného a stimulačného dôvodu. Pleťové prípravky s touto zložkou môžete používať počas rannej aj večernej starostlivosti, veľmi dobre funguje aj v spojení s inými aktívnymi zložkami.

Koenzým Q10 tvorí základ v našich denných a nočných krémoch

DSC09894 (1)

Koenzým Q10 nájdete v našich denných a nočných krémoch, kde je naozaj neoddeliteľnou súčasťou našich receptúr, aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky. Denný pleťový krém Vráskožrút okrem iných zložiek obsahuje aj koenzým Q10 a vďaka svojim účinkom sa stal jedným z najobľúbenejších produktov portfólia PANAKEIA. Jeho výnimočná formula zabezpečuje hlbokú regeneráciu pleti a účinne bojuje proti prejavom starnutia. Doplňte svoju starostlivosť o nočný krém Vráskožrút a budete mať v rukách silnú dvojku v boji proti vráskam. Ani naša edícia Štefka nezaostáva v zložení a takisto obsahuje túto aktívnu látku, kde spolu s olejom z lipových kvetov viditeľne spevní pokožku.

Slovenská kozmetika s obsahom koenzýmu Q10

Ak chcete pleti dopriať dávku mladosti už počas odličovania, či čistenia pleti, skvelou súčasťou vašej dennej rutiny budú naše efektívne dvojfázové odličovače. Obsahujú tiež tento špičkový antioxidant, ktorý obnovuje lipidovú bariéru pokožky už počas odličovania, zvyšuje vitalitu buniek a zanecháva pokožku pevnejšiu a jemnejšiu. Popri starostlivosti o pleť by sme nemali zabúdať ani na starostlivosť o našu pokožku tela či rúk. Aj tam sa vedia veľmi viditeľne ukázať prejavy starnutia. Aj tu platí "čím pravidelnejšie, tým lepšie”. Koenzým Q10 je častokrát používaný v starostlivosti o celé telo vďaka tomu, že poskytuje pokožke pevnosť a pružnosť. Týka sa to používania produktov na telo, ako sú napríklad telové oleje alebo tuhé krémy na ruky. Spolu s našimi vyšperkovanými receptúrami pleťových či telových produktov a vaším odhodlaním sa o seba starať, môžete zabrániť alebo oddialiť prejavy predčasného starnutia pokožky a cítiť sa mladšie.