Praslička roľná je skutočným zázrakom prírody

Praslička roľná je bylina, okolo ktorej je v dnešnej dobe veľa ohlasov a rozruchu. Ak vás zaujímajú byliny a ich účinky, tento článok je pre vás. Či už uvažujete o kúpe nejakého produktu s obsahom prasličky roľnej alebo vás len zaujíma viac informácií alebo aká je skutočná pravda o tejto byline, ste na správnom mieste. Dokáže skutočne všetko to, o čom sa hovorí? Dokáže pomôcť pri rakovine? Je naozaj zázrakom prírody a aké sú jej reálne účinky? Viac sa dozviete v našom článku.

Praslička roľná - čo to je

praslicka-rolna-je-skutocnym-zazrakom-prirody-1

Praslička roľná, tiež známa latinsky ako Equisetum arvense, je jedinečná trváca rastlina, ktorá na Zemi prekvitá už tisícročia. So svojimi výraznými stonkami a kužeľovitými štruktúrami je praslička dôkazom vynaliezavosti prírody. Táto starodávna bylina, uctievaná pre svoje liečivé vlastnosti, bola základom tradičnej bylinnej medicíny v rôznych kultúrach po celom svete. Má bohaté účinky v rôznych oblastiach, od zvyšovania antioxidačnej ochrany, cez znižovanie počtu voľných radikálov, po podporu hojenia a iné. Viac účinkov prasličky roľnej nájdete v našom herbári.

Účinky prasličky roľnej

Praslička roľná má skutočne množstvo pozitívnych účinkov na ľudský organizmus. Ponúka výhody v rôznych oblastiach:

  • 1. Praslička roľná má zloženie bohaté na živiny: Obsahuje oxid kremičitý, minerály a antioxidanty, vďaka ktorým posilňuje prirodzenú obranyschopnosť tela, podporuje vitalitu a odolnosť.
  • 2. Podpora vlasov, pokožky a nechtov: Praslička roľná vyživuje lesklé vlasy, podporuje žiarivú pokožku a pevné nechty a dodáva im zdravie a krásu.
  • 3. Zdravie kostí a kĺbov:Profil prasličky roľný bohatý na minerály podporuje hustotu kostí a pružnosť kĺbov, podporuje vstrebávanie vápnika a remineralizáciu tela, vďaka čomu sa môžete nielen pohybovať s ľahkosťou a istotou ale budete mať silnejšie kosti a zuby.

Praslička roľná je účinná bylina

praslicka-rolna-je-skutocnym-zazrakom-prirody-2

Ak chcete naplno využiť priaznivé účinky prasličky roľnej, zvážte začlenenie našej prémiovej tinktúry z prasličky roľnej do vašej každodennej rutiny. Prostredníctvom jemného extrakčného procesu zachytávame životne dôležitú esenciu rastliny a zachovávame jej potenciu pre optimálny zdravotný prínos. Vďaka svojej koncentrovanej účinnosti a ľahkej absorpcii ponúka naša tinktúra z prasličky roľnej jednoduchý a účinný spôsob, ako využiť efekty prasličky roľnej. Tinktúra = bylinné kvapky. Stačí pridať pár kvapiek tinktúry do vody, džúsu alebo obľúbeného nápoja a konzumovať denne. Odporúčané dávkovanie stanovuje výrobca. Či už sa snažíte zlepšiť zdravie vlasov, pokožky a nechtov, posilniť odolnosť kostí a kĺbov alebo zlepšiť celkovú pohodu, táto tinktúra je pre vás vhodná.

Tinktúra z prasličky roľnej od PANAKEIA

Doprajte si nespočetné výhody našej tinktúry z prasličky roľnej:

  • 1. Koncentrovaná sila: Naša tinktúra obsahuje koncentrovanú esenciu prasličky roľnej a zaisťuje tak silnú dávku jej prospešných zlúčenín už v pár kvapkách.
  • 2. Ľahká absorpcia: Tekutá forma uľahčuje rýchle vstrebávanie, čo umožňuje telu rýchlo asimilovať živiny z prasličky a uvoľniť ich transformačné účinky vnútri organizmu. Zároveň poskytuje pohodlné užívanie bez nepríjemného prehĺtania tabliet.
  • 3. Všestranné použitie: Bezproblémovo začleňte našu tinktúru do vašej dennej rutiny pridaním do vody alebo vášho obľúbeného nápoja.
  • 4. Tinktúra vyrábaná vlastnoručne na Slovensku: Kvalitou tinktúry z prasličky roľnej si môžete byť istý. Vyrábame ju vlastnoručne na Slovensku a garantujeme vám jej najvyššiu čistotu. Samozrejmou ingredienciou je láska, s ktorou vyrábame každý náš produkt a teda aj iné tinktúry.

Pomáha praslička roľná pri rakovine?

Praslička roľná si získala pozornosť aj pre svoje potenciálne protirakovinové vlastnosti. Hneď na úvod treba povedať, že vedecké dôkazy podporujúce toto tvrdenie zostávajú obmedzené. Niektoré štúdie naznačujú, že určité zlúčeniny nachádzajúce sa v prasličke, ako sú flavonoidy a fenolové kyseliny, môžu mať antioxidačné a protizápalové vlastnosti, ktoré by mohli potenciálne inhibovať rast rakovinových buniek a znižovať riziko tvorby nádorov. Na úplné pochopenie mechanizmov účinku a rozsahu účinnosti prasličky roľnej v prevencii a liečbe rakoviny je však potrebný ďalší výskum. K tvrdeniam o protirakovinových vlastnostiach prasličky je nevyhnutné pristupovať opatrne a spoliehať sa na dôveryhodné vedecké dôkazy. Zatiaľ čo predbežné štúdie sú sľubné, účinnosť a bezpečnosť prasličky ako činidla bojujúceho proti rakovine neboli presvedčivo stanovené. Rovnako ako pri každom bylinnom lieku je dôležité poradiť sa so zdravotníckymi pracovníkmi skôr, ako začleníte prasličku alebo akýkoľvek iný bylinný doplnok do vášho denného režimu. Základným kameňom starostlivosti a prevencie rakoviny navyše zostáva udržiavanie vyváženej stravy, pravidelný cvičebný režim a dodržiavanie konvenčných liečebných postupov predpísaných poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti.