Kotvičník tinktúra - oplatí sa ju používať?

 Kotvičník zemný je pre mnohých malý zázrak. Tí, čo kotvičník pravidelne používajú vedia , že sa ho oplatí používať. V ľudovom liečiteľstve je odpradávna známy ako zelená viagra, no mnoho súčasných lekárov ho odporúča tiež pre jeho ďaľšie skvelé a overené účinky. Nejde tu však  len o účinky zelenej viagry, ale Kotvičník zemný je harmonizátor hormonálneho systému ako celok a tým zlepšuje celkové zdravie.

  • Kotvičník zemný (Tribulus Terrestris) je jednoročná plazivá rastlina a pôvodne rástla  na pobrežiach Číny a Japonska, no potom sa rozšírila aj ku nám do Európy, či Afriky a Austrálie. Cielene sa pestuje pre jeho liečivé účinky a my si dnes o nich niečo povieme. Začneme tým najlepším účinkom a tým je zvýšenie libida u oboch pohlaví, takže je to skvelé prírodné afrodiziakum. Táto liečivá bylinka sa používa taktiež pri problémoch s erekciou a pozitívny vplyv má aj na pohyblivosť spermíí. Dôležitá je však pravidelnosť užívania a už po mesiaci by ste mali cítiť zmenu k lepšiemu. Mnoho štúdíí ukázalo, že zvyšuje sexuálnu výkonnosť, prirodzenou formou zvyšuje testorón u mužov a tým zlepšuje nielen sexuálny výkon, ale takisto vie byť  užitočný pre športovcov. Ak cvičíte a potrebujete zvýšiť hladinu testosterónu, siahnite po prírodnej alternatíve vo forme tinktúry, ktorá je veľmi účinný variant  a neobanujete. Má síce možno o niečo pomalší nástup účinku ako cielené chemické formy testosterónu, no pre vaše telo je to určite prirodzenejší a šetrnejší spôsob. U žien zasa užívanie tejto bylinky zvyšuje hladinu estrogénu a podporuje dozrievanie vajíčok. Takže ak sa snažíte, milé páry o potomka, toto môže byť vaša dobrá podpora.
  • Kotvičník zemný je opäť skvelou voľbou aj pri problémoch s vylučovaním. Priaznivo ovplyvňuje prostatu, pôsobí močopudne a vďaka tomu sa močové cesty prečistia a dostanú sa opäť do kondície. Veľmi dobré účinky sa zaznamenali pri inkontinencii.
  • Kotvičník zemný vám dokáže  takisto prečistiť celé telo a pôsobí účinne aj pri chudnutí. Keď si to tak zoberieme, kotvičník nám upraví veľa procesov v tele, zbaví nás toxínov, baktéríí  či zápalov. Dokonca je skvelým doplnkom pri chudnutí a pomôže nám dostať sa do formy.

Potrebujete zlepšiť metabolizmus, najmä metabolizmus trávenia? Aj s týmto problémom si dokáže kotvičník hravo poradiť. U starších ľudí si poradí so zvýšeným cholesterolom a je výborný taktiež na zápchu.

IMG_0090

Ako sme už vyššie spomenuli, veľmi vyhľadávaným je u športovcov pre svoje účinky zvyšovať testosterón, je výborným podporným prostriedkom na budovanie svalovej hmoty a zlepšenie jej stavu. Nie je to však prínos len pre športovcov, pretože u starších ľudí, ktorí strácajú vekom pevnosť a kvalitu svalov vie byť nápomocný.

Tinktúru z kotvičnika zemného sa oplatí naozaj užívať, pretože okrem spomínaných účinkov vyššie spomaľuje starnutie, pôsobí antidepresívne, proti napätiu a podráždenosti, zvyšuje vitalitu a je zdrojom životnej vitality a dokonca vhodne ovplyvňuje činnosť štítnej žľazy.

Čo všetko sa skrýva v kotvičníku? Je to naozaj výborný zdroj vitamínu C, B a E. Ďalej horčík, draslík, fosfor, železo, vápnik, triesloviny, proteíny, bioflavonoidy a mnoho ďaľších cenných látok. Veľmi významnou zložkou v tejto bylinke, ktorá stojí za pozornosť je Diosgenín. Je to prírodná látka s veľmi veľkou škálou pozitívnych účinkov, najmä protirakovinotvorných - pôsobí ako prevencia  proti rakovine prostaty a hrubého čreva, spomaľuje metastázy rakoviny prsníka a bojuje s rôznymi vírusmi.

Ďalej dávam do pozornosti Ruskogenín, ktorý zlepšuje prietok krvi v celom tele vrátane periférií, čím prispieva k lepšiemu prekrveniu celého tela a funguje tak ako prevencia proti nedokrvovaniu končatín a trombóze žíl.

A na záver ešte jeden tromf, čo sa týka Kotvičníka. Nielenže celkovo harmonizuje celé telo ale dokonca vie pomáhať aj pri problémoch s akné a zápalmi na pleti. Kotvičník má protizápalový účinok a pomáha zmierňovať tieto prejavy, dokonca spevňuje pleť.

Tak načo ešte čakáte? Takého skvelého pomocníka  pre nás všetkých ako je Kotvičník zemný by sme mali mať každý doma a nie je nikdy na škodu využiť silu tejto neuveriteľnej bylinky, či už nás trápi nejaký problém alebo aj preventívne.

 

Tinktúru z Kotvičníka si môžete zaobstarať na našom e-shope.