Vieme, ktoré prírodné šampóny sú najlepšie.

Krátke, dlhé, kučeravé, ryšavé či blond – vlasy sú našou korunou krásy. Každý z nás chce mať pekné, husté či lesklé vlasy. Starostlivosť o ne je teda našou každodennou súčasťou. Na zvýšenú starostlivosť si nepotrpia len dámy, ale aj páni, veď každý sa chce pýšiť pevnými a zdravými vlasmi.

O tom, že pravidelný prísun vitamínov a minerálov či pitný režim je veľmi dôležitý , pretože každý vie, že treba vlasy vyživiť najprv zvnútra. Potom prichádza na rad starostlivosť o vlasy a s ňou aj večná dilema – aký šampón? Aká maska je najlepšia? Na trhu je veľmi široký výber vlasovej kozmetiky a my skúšame a hľadáme len to najlepšie pre naše vlasy.

Najčastejšie problémy. čo sa týka vlasov sú vlasy riedke, vypadávajúce, tenké či riedke a my vieme, ktoré prírodné šampóny sú najlepšie. Príroda je liek a to platí nielen v starostlivosti o naše telo zvnútra, ale aj zvonku. Takže rovnako ako svojmu telu, dokážeme dopriať kvalitnú a navyše prírodnú starostlivosť bez chemických prísad aj našim vlasom.

 

no-poo

Viete čo sú prírodné šampóny?

Prírodné šampóny neobsahujú parabény, sulfáty a ani silikóny, ktoré vlasy zaťažujú a vysušujú, dráždia pokožku hlavy, spúsobujú alergické reakcie na pokožke hlavy a vstrebávajú sa nám cez ňu do tela.Silikóny použité v šampónoch síce vlas pekne uhladia, no postupom času vlas obalia a vytvoria na ňom nepriepustný film a vlasy postupne strácajú lesk. S prírodnými prípravkami sa takýmto nežiadúcim účinkom vyhneme, a dovolíme vlasom stále čerpať to najlepšie z použitého prípravku.

Prírodné šampóny sa vyrábajú len z prírodných esencíí, z rastlinných olejov, z ovocných výťažkov a z výťažkov z bylín a to bez prídavku umelých zložiek, ktoré rýchlo vlas ,, skrášlia“  Toto je možno dôvod, prečo niektorých zákazníkov dokáže čisto prírodný šampón odradiť. Vlasy po použití ostali krepové, zle sa rozčesávajú, vyzerajú ako zle umyté, či sa nelesknú. Treba však vydržať a veriť aj v tomto prírode, čo dokáže. Vlasy pravidelným používaním a aj následnou starostlivosťou dokážu nabrať na sile a kráse a vy sa môžete pýšiť svojou hrivou. Nezabúdajte však, že pri extra suchých vlasoch treba použiť aj kondicionér či masku, dôležitý je aj výber vhodnej kefy či hrebeňa a obmedzenie teplého stylingu vlasov.

Vieme, ktoré prírodné šampóny sú najlepšie. Pýtate sa ktoré? No predsa naše Panakeia, pretože sme do nich vložili naše osobné skúsenosti, poznatky a hlavne to najlepšie, čo nám príroda ponúkla.

Myslíte si, že naši rodičia či starí rodičia používali ten klasický žihľavový šampón len tak? Určitie nie, už aj oni vedeli a hlavne verili v silu výťažkov z bylín. Žihľava má veľmi priaznivé účinky na vlasy, posilňuje ich , chráni ich pred vypadávaním a je naozaj skvelým pomocníkom pri mastných vlasoch. Panakeia žihľavový šampón s levanduľou obsahuje silný extrakt zo žihľavy, a taníny v nej znižujú tvorbu kožného mazu. V kombinácii s esenciálnym levanduľovým olejom upokojujú pokožku hlavy a tým pomáha v boji proti lupinám. Šampón obsahuje aj prírodný keratín, ktorý zabezpečí pružnosť a hydratáciu vlasov.

Brezová voda bola kedysi synonymom starostlivosti o vlasy, rovnako ako brezový šampón. Dnes je to zabudnutý elixír, ktorý má ale i dnes, v dobe obrovského množstva vlasovej kozmetiky, čo povedať pri starostlivosti o naše vlasy a vlasovú pokožku. Brezová voda podporuje rast vlasov a dáva im nádherný zdravý lesk. Panakeia Brezový šampón v sebe ukrýva silu brezových listov. Vedeli ste o tom, že brezy v sebe skrývajú priam zázračný elixír pre vlasy? Na jar keď začínajú brezy ožívať a v "žilách" im koluje miazga plná vitamínov a živín. A práve tá je kľúčom k zdravým a dlhým vlasom.

Prírodné šampóny si môžete zaobstarať v našom e-shope.

Šampón Panakeia Breza

Obsahuje brezový extrakt, ktorý si poradí aj s problematickou pokožkou hlavy, napríklad lupinami, alebo s nadmerným mastením. Vyskúšate ho?

 

IMG_0364-6

 

Šampón Breza si môžete zobstarať na našom e-shope.

Šampón Panakeia Lopúch

Vypadávajú vám vlasy a potrebujete posilniť vlasové cibuľky? Vhodnou voľbou bude pre vás prírodný šampón Panakeia Lopúch, známy svojou silou spevňovať vlasové korienky a tým podporiť ich silný rast. Obohatený je o rozmarín, ktorý je jedným z najúčinnejších bylinek čo sa vlasov týka.

 

IMG_0359-4

 

 Šampón Lopúch si môžete zaobstarať na našom e-shope.

Šampón Panakeia Chmeľ

Riedke a slabé vlasy? Potrebujete ich posilniť? Tak na tento problém s vašimi vlasmi bude ako stvorený Panakeia Chmeľový šampón. Presvečte sa sami, že chmeľ je dobrý nielen v pive.

Generáciami overený prírodný chmeľ pôsobí veľmi priaznivo na hustotu a rast nových vlasov.

IMG_0366-5

 

Šampón Chmeľ si môžete zaobstarať na našom e-shope.

 

Zvoľte si ten svoj a venujte svojim vlasom dostatočnú starostlivosť, vaše vlasy vám to vrátia a vy sa budete pýšiť krásnymi a hustými vlasmi. Nezabudnite však, že k vlasovej starostlivosti patria aj vlasové masky či oleje a pravidelné podstrihávanie.