Krém na tvár - ako si vybrať?

Na svete je veľa žien a každá z nás je krásna a iná. Každá z nás má iný typ vlasov či pleti a preto, keď sme si v minulom blogu povedali niečo o našej korune krásy- vlasoch, dnes je na rade naša pleť.

Typy pleti sú rôzne a na základe toho, akú pleť máme, by sme mali vyberať aj vhodnú pleťovú kozmetiku a hlavne pleťové krémy. Tie sú veľmi dôležitou súčasťou našej každodennej starostlivosti aby sme si udržali pleť hydratovanú zdravú a peknú. Vhodným výberom pleťového krému a jeho pravidelným používaním vieme predísť starnutiu pleti a teda aj tvorbe vrások.

Na trhu je nespočetné množstvo kozmetických firiem a o to viac je množstvo pleťových výrobkov, ktoré ponúkajú. Ako si vybrať ten správny pleťový krém?

V prvom rade by sme mali poznať, aký máme typ pleti a podľa toho by sme si mali vybrať. Používaním nesprávne zvolených pleťových krémov si môžeme urobiť viac škody ako osohu. Samozrejme netreba zabudnúť na prvý krok starostlivosti o pleť a tým je jej čistenie a tonizácia pleti. Potom môžeme naniesť pleťový krém a pleť z neho môže čerpať všetky vitamíny a prospešné látky, ktoré budú mať pre ňu prínos.

Krémy na pleť si môžete zaobstarať na našom e-shope.

Aké typy pleti vlastne existujú? Aký typ pleti mám a aký krém na tvár  je pre mňa vhodný?

Normálna pleť

Normálna pleť má jemné póry a je hladká, bez mastného efektu. Väčšinou sa veľmi ľahko čistí a udržuje. Pôsobí sviežo a hladko. Na normálnej pleti nebývajú často žiadne čierne bodky, či červené fľaky a ani veľa čiernych bodiek. Je veľmi zriedkavá u dospelých, majú ju najmä malé deti. Kto by ju nechcel, že? Ak ste ale štastlivcom v tejto kategórii a nemáte pocit pnutia či sťahovania pleti, máte rovnakú pigmentáciu – stačia vám ľahké výživné krémy na tvár ako náš prírodný pleťový krém Za kýbel krásy. Je to mandľový výživný a regeneračný krém, vhodný aj pre zrelú pleť a to znamená, že je vhodný už po 30. tom roku. Základ krému tvorí mandľový olej, no nemusíte sa báť, že je príliš mastný. Práve naopak, naša receptúra ponúka pocit hydratácie a nie ťažkého pocitu na pleti. Mandľový olej je jedným z najcennejších olejov a svojim zložením je najbližšie k ľudskej pokožke. Ďaľšiou zložkou je ružová voda, ktorá má regeneračné účinky. Kyselina hyalurónová zasa zaistí tvorbu kolagénových vlákien a pružnosť pleti. Významnou zložkou v tomto pleťovom kréme je aj Acmella - spevňuje a vyhladzuje pleť.

DSC_0686-2

Druhou alternatívou od Panakeia je denný pleťový krém na tvár Bathoryčka. Obsahuje komplex výživných a regenerujúcich zložiek a navyše bombu v podobe ceramidov! Ceramidy sú vysoko cenené kozmetické aktíva, ktoré obsahujú molekuly identické molekuliam pleti. Takisto použité peptidy zabezpečia tvorbu kolagénu a jeho degradáciu. Nezabudnime však vyzdvihnúť silu dračej krvi, použitú v tomto prírodnom pleťovom kréme - je to tekutý facelift.

Ktorý si teda vyberiete?

Suchá pleť

Suché pleť pôsobí veľmi napnuto a je veľmi citlivá, pretože má nedostatok ochrannej vrstvy. Je bledá a krehká  a teda bez lesku, miestami sa môžu tvoriť šupinky a objavujú sa vrásky aj v skoršom veku, pôsobí dehydrované. Tu prichádzajú na pomoc pleťové krémy na tvár s obsahom naozaj kvalitných olejov a my sme vybrali náš typický slovenský, nášmu srdcu blízky lipový olej v edícii Štefka. Je to set denného a nočného krému, kde je základom práve tento olej. Ten vytvára na pleti ochrannú bariéru a má vysoké regeneračné účinky, dodáva pleti zlatistý nádych, udržuje vodnú a tukovú rovnováhu, dokonca pleť vyhladí. Obsahuje kombináciu bambuckého a mangového masla a to dodá hĺbkovú výživu a hydratáciu mdlej pleti. Čo viac od pleťového krému na tvár chcieť, ak máte suchú pleť. Tento set bude určite skvelou voľbou.

 

crop_1500_1000_produkty-s-lipkavcom-1_1

 

Ak však máte už po 50 - tke a máte suchú pleť a teda už aj vrásky, siahnite po edícii Vráskožrút. Tá je pre vás ako stvorená, pretože ako jediní sme použili do pleťových krémov lipkavcový olej, ktorý naozaj blahodárne pôsobí na pleť. Vypína ju, prekrvuje, pôsobí na jej pevnosť a pružnosť. Doplnený o koenzým Q10 chráni pokožku pred starnutím, vonkajšími radikálmi. Nočný krém v edícii Vráskožrút je doplnený aj o olej z rakytníka, ktorý viditeľne spomaľuje proces starnutia. Edícia Vráskožrút je preto mastnejšia, bez vodovej zložky a robí tieto krémy doslova bombou na pleť, pretože intenzívne pôsobí na regeneráciu a omladenie pleti.

Mastná pleť

 IMG_0193

Mastná pleť pôsobí veľmi lesklo, má hrubú textúru a má viditeľne zväčšené póry. Tým, že pleť produkuje väčšie množstvo mazu, póry sa upchávajú a vzniká akné a zápaly. Mastná pleť nemá veľa vrások, takže aspoň jedna výhoda. Vhodným ošetrením takejto pleti sú toniká a pleťové vody s obsahom alkoholu alebo sťahujúcim účinkom. Pleťové krémy na tvár by mali mať zmatňujúci účinok, a takým krémom je aj denný krém Štramanda. Má príjemnú, ľahko rozotierajúcu textúru a zanechá matný vzhľad pleti, čo je v tomto prípade potrebné. Je to hydratačný pleťový krém s obsahom šípkového oleja, ktorý pomáha zmierňovať jazvy po akné a eliminuje červené fľaky. Určite stojí za vyskúšanie a budete milo prekvapené, aký dokáže mať účinok.

Zmiešaná pleť

IMG_0037-3

Zmiešaná pleť je pre mnohé ženy veľký boj, lebo je to kombinácia suchej, normálnej a mastnej pleti. V oblasti T – zóny zvyčajne býva pleť mastná, tvorí sa tam akné, lestne sa a sú tam aj zväčšené pŕy. Naopak, líca sú suché  a toto je už naozaj pre niektoré z nás taký malý začarovaný kruh, aký krém na tvár použiť. Predsa našu Kleopatru - tá obsahuje práve to, čo zmiešaná pleť potrebuje. Tento výživný pleťový krém  v sebe spája aktivitu extraktu acmella, perlového prášku a kyseliny hyalurónovej.  Je kompletnou starostlivosťou o tento typ pleti, kde perlový prášok zaručí zmatnenie pleti, no zároveň  ju zjednotí , znižuje efekt pigmentových škvŕn a acmella podporí prirodzený anti – age.

 

Starostlivosť o pleť by mala byť našou každodennou rutinou, aby sme sa cítili byť krásne a mali zdravú pleť. Dúfame, že sme vám aspoň trošku pomohli s výberom správneho pleťového krému na tvár a ak ho vyskúšate, budeme radi za každú jednu odozvu pre ostatné ženy, ktoré sa možno pasujú s tými istými pleťovými neduhami ako vy.