Orechový olej, nie len pod zub!

Orechový olej – nielen pod zub!

Vlašské orechy sú nielen chutné, ale aj zdravé, pretože ich konzumáciou si dopĺňame do tela vitamíny, minerály, omega mastné kyseliny a mnoho ďaľších skvelých podporných látok. Denne by sme mali skonzumovať aspoň hrsť týchto orechov. Rovnako vynikajúci je za studena lisovaný olej z vlašských orechov, ktorý by nemal chýbať v žiadnej domácnosti. Vďaka príjemnej chuti je vhodný do všetkých zdravých šalátov, na varené zemiaky či ryžu. Pre príjemnú chuť sa používa najmä do sladkých pokrmov. Predovšetkým sú však pozoruhodné jeho účinky na ľudské zdravie – pomáha nielen vnútorne, no aj na citlivú pokožku, vlasy a nechty. A o tom si dnes povieme. 

 Ako viaceré oleje, aj olej z orecha královského obsahuje významné množstvo nenasýtených mastných kyselín. Má vysoké percento dobrého tuku, je zdrojom bielkovín, vitamínov A, C, E, B1, B6, K, v neposlednom rade sú to soli kyseliny listovej, kyselina pantotenová, kyselina lipoová a luteín vzácne prvky ako selén, fosfor, horčík, vápnik, mangán, meď, železo, zinok, magnézium, sodík a ďalšie prvky. Navyše, je v ňom aj cenná vláknina. Je výborný na masáž kĺbov a celkovo pohybového ústrojenstva. Pomôže znížiť bolesť svalov i kĺbov. Zamiluje si ho však i vaša pokožka. Má protizápalové účinky, a preto je veľkým pomocníkom pri rozličných kožných problémoch. Olej z vlašských orechov výborne pomáha citlivej pokožke podráždenej svrbením, hojí a regeneruje, ošetruje sa ním výrazne zhrubnutá koža a pokožka porušená popáleninami. Podporuje jej pružnosť, prispieva k jej celkovej obnove. Orechový olej je výborný aj na ošetrenie suchej, drsnej pokožky na lakťoch a kolenách. Podporuje hojenie rán i vredov a zlepšuje stav pokožky postihnutej ekzémom či lupienkou. Pokožku celkovo zvláčňuje a zmäkčuje. Masáž s olejom z vlašských orechov pomáha predchádzať vzniku neestetických strií, takže budúce mamičky, zbystrite Takisto je skvelý, priam úžasný ako kúpeľový olej. Pridajte 2 lyžice orechového oleja v 0,5 dcl mlieka, alebo smotany a pridajte do kúpeľa. Olej vám krásne upokojí pokožku celého tela, ochráni ju pred stratou vlhkosti a podľa niektorých zdrojov môže dokonca zmierniť príznaky psoriázy.

 

Je vynikajúci anti- age pomocník a teda pôsobí proti predčasnému starnutiu. Olej z vlašských orechov sa skvelo postará o suchú aj starnúcu pleť. Môže pomôcť pri prevencii vrások v okolí očí. Kožu chráni pred predčasným starnutím. Pokojne ním nahraďte klasický krém. Nezanecháva na pokožke mastný film, pričom však výdatne hydratuje kožu v jej hlbších štruktúrach. Preto sa odporúča tak pre suchú, ako aj pre mastnejšiu pleť. Ako pleťový olej stačí, ak do dlaní si nalejte pár kvapiek oleja, jemne ho zahrejte šúchaním dlaní o seba, a potom vtierajte krúživými pohybmi do pokožky tváre a krku.

 Ak vás trápia problémy s vlasmi, určite siahnite po tomto orechovom pomocníkovi.. Rovnako ho budú milovať aj vaše vlasy, ktorým dokáže vrátiť prirodzený lesk. Napomáha posilňovať vlasové cibuľky a môže byť užitočný aj pri vypadávaní vlasov. Kvapôčky oleja z vlašských orechov môžete vmasírovať priamo do pokožky hlavy. Aplikácia oleja do vlasovej pokožky spojená s jemnou masážou vedie k zdravej pokožke hlavy, ktorá je základom krásnych, lesklých vlasov. Orechový olej posilňuje vlasovú cibuľku (pôsobí proti vypadávaniu vlasov) a čistí vlasovou pokožku (zabraňuje tvorbe lupín). Nanesením oleja priamo na poškodené časti vlasov (rozštiepené končeky, suché, polámané vlasy) pomôžete ich regenerácii. Postup: množstvo cca. 1-2 polievkové lyžice oleja naneste a vtierajte do vlasovej pokožky jemnými krúživými pohybmi. Keď votriete olej na celú vlasatú časť hlavy, prípadne do končekov, či na iné poškodené časti vlasov, nechajte ho pôsobiť 1-2 hodiny (najlepšie tak, že si hlavu zabalíte do zohriateho uteráku). Potom vlasy umyte bežným spôsobom. Okrem toho tento olej skvelo vyživí aj vaše nechty.

IMG_0301

Keď si to tak zoberiete, je to mnohostranný pomocník, čo sa týka starostlivosti o telo. Je čisto prírodný a ľahko dostupný vynikajúci olej. Chceli by ste ho skúsiť? Ak áno, tak aj my sme ho zaradili do našej ponuky prírodnej kozmetiky, pretože ani u nás nesmie chýbať takýto dar z prírody.

 

Olej z orecha si môžete zaobstarať na našom e-shope.