Prírodné oleje v kozmetike - tieto vyskúšajte

Prírodné oleje sú po stáročia oceňované pre ich početné výhody a účinky na pleť. Tieto botanické zázraky sú plné živín, antioxidantov a hydratačných vlastností, ktoré prispievajú k zdravej a žiarivej pokožke. Ich historický význam je v súlade s ich účinnosťou pri podpore celkového zdravia pokožky. Ak ste si doposiaľ mysleli, že oleje sú len na varenie, tak ste boli na omyle. V tomto článku vám predstavíme niektoré účinné prírodné oleje, ktoré často tvoria základ populárnych pleťových sér či krémov.

1. Arganový olej

prirodne-oleje-v-kozmetike-tieto-vyskusajte-1

Arganový olej, extrahovaný z jadier arganového stromu, je známy pre svoj bohatý obsah vitamínu E a mastných kyselín. Tento všestranný olej hydratuje, vyživuje a možno ho nájsť v pleťových sérach, hydratačných prípravkoch a výrobkoch na starostlivosť o vlasy. Jeho historické využitie v marockých komunitách na starostlivosť o pleť a vlasy hovorí o jeho časom overenej účinnosti. Arganový olej nájdete aj v našom najpredávanejšom pleťovom sére Kopaničiarska žehlička.

2. Šípkový olej

prirodne-oleje-v-kozmetike-tieto-vyskusajte-2

Šípkový olej získaný zo semien šípok je známy svojimi vlastnosťami proti starnutiu (anti-aging). Nabitý vitamínmi A a C podporuje tvorbu kolagénu a pomáha vyblednúť jazvy a jemné linky. Je bežnou zložkou pleťových olejov a sér. Jeho korene v tradičnej medicíne a jeho neustála popularita svedčia o jeho trvalých výhodách. V PANAKEIA sme vytvorili celú kozmetickú edíciu Štramanda, ktorá je založená na šípkovom oleji.

3. Jojobový olej

prirodne-oleje-v-kozmetike-tieto-vyskusajte-3

Jojobový olej, extrahovaný zo semien jojobového keru, sa veľmi podobá prirodzenému kožnému mazu. Je to vynikajúci zvlhčovač, ktorý vyrovnáva produkciu mazu. Je často používaný v čistiacich prostriedkoch, pleťových vodách a dokonca aj vlasových výrobkoch. Odolnosť rastliny v suchom podnebí odráža posilňujúce a hydratačné vlastnosti, ktoré dodáva pokožke. Jojobový olej bio kvality nájdete aj v našej ponuke.

4. Kokosový olej

prirodne-oleje-v-kozmetike-tieto-vyskusajte-4

Kokosový olej je známy svojou všestrannosťou a je obľúbenou zložkou na hydratáciu. Či už v telových krémoch, opaľovacích prípravkoch, balzamoch na pery alebo maskách na vlasy, jeho antimikrobiálne vlastnosti a mastné kyseliny z neho robia obľúbenú voľbu pre rôzne kozmetické prípravky. Kokosový olej sa vo veľkom používal a používa v tropických kultúrach na kozmetické aj kulinárske účely a to len podčiarkuje jeho mnohostranné výhody.

5. Opunciový olej

 prirodne-oleje-v-kozmetike-tieto-vyskusajte-5

Opunciový olej sa získava zo semien kaktusu opuncie a je veľkou zásobárňou vitamínov E a K. Je cenený pre svoju schopnosť hydratovať, rozjasňovať a zlepšovať elasticitu pokožky. Hľadajte ho v pleťových sérach a hydratačných prípravkoch pre žiarivú pleť. Schopnosť kaktusu prosperovať v drsných podmienkach odráža odolnosť, ktorú dodáva tento olej pokožke. Čistý opunciový olej sa môže používať aj ako prírodný lifting.

6. Avokádový olej

prirodne-oleje-v-kozmetike-tieto-vyskusajte-6

Avokádový olej je extrahovaný z krémovej dužiny avokáda. Je bohatý na kyselinu olejovú a mononenasýtené tuky. Vyživuje a hydratuje do hĺbky, vďaka čomu je cennou zložkou pleťových masiek, krémov na očné okolie a hydratačných krémov. Povesť avokáda ako nutrične bohatej superpotraviny sa rozširuje aj na kozmetické aplikácie, ktoré ponúkajú prírodné riešenie pre pružnú a dobre vyživenú pokožku. Avokádový olej je použitý napríklad aj v regeneračnom balzame na strie Dokonalá žjenka.

Prečo si vybrať kozmetiku s prírodným olejom?

Kozmetika s prírodným olejom ponúka naturálny prístup k starostlivosti o pleť. Tieto oleje poskytujú základné živiny, chránia pred environmentálnymi stresmi a prispievajú k luxusnej a efektívnej rutine starostlivosti o pleť. Výberom prírodných produktov si môžete aj vy osvojiť stáročnú tradíciu našich predkov. Kozmetika založená na prírodných zložkách je vždy dobrou voľbou. Objavte transformačnú silu prírodných olejov v produktoch prírodnej kozmetiky PANAKEIA. Od arganu, cez šípku až po opunciu, každý produkt je dôkazom bohatej tapisérie prírodných výhod, ktoré čakajú na vašu pokožku.