Radíme - aký denný pleťový krém si vybrať

Výber správneho denného pleťového krému je kľúčový pre udržanie zdravej a žiarivej pleti. Vzhľadom na množstvo možností dostupných na trhu je dôležité pochopiť základné predpoklady, vďaka ktorým je denný pleťový krém účinný a prospešný. V PANAKEIA sa venujeme výrobe prírodnej kozmetiky, ktorá na prvé miesto stavia zdravie a výživu pokožky. V tomto článku vám prinášame mnoho užitočných informácií, ktoré vám pomôžu urobiť pri výbere denného pleťového krému informované rozhodnutie.

Denné krémy (pleťové) a ich výhody

AdobeStock_439330810 (1)

Denné krémy (pleťové) zohrávajú zásadnú úlohu pri hydratácii a ochrane pokožky pred vonkajšími vplyvmi. Pomáhajú udržiavať prirodzenú rovnováhu vlhkosti pokožky, zabraňujú jej vysušovaniu a podporujú pružný a mladistvý vzhľad. Okrem toho denné krémy často obsahujú základné živiny a antioxidanty, ktoré dokážu vyživiť pokožku a poskytnúť jej všetky potrebné prvky, ktoré potrebuje, aby bola zdravá a krásna. Denný krém je základom každej rutiny starostlivosti o pleť a vytvára skvelý základ, na ktorom viete ďalej stavať.

Denné pleťové krémy a ich typy

Na trhu sú dostupné mnohé typy denných pleťových krémov, ktoré sú určené pre rôzne typy pleti a rôzne problémy. Môžu to byť hydratačné krémy, krémy proti starnutiu, krémy na ochranu pred slnkom a ďalšie. Každý typ je navrhnutý tak, aby riešil špecifické potreby pleti, poskytoval cielené výhody a zlepšoval celkové zdravie a vzhľad pokožky. Pri výbere denného krému je teda veľmi dôležité zvážiť vašu špecifickú situáciu a vaše personálne pleťové predispozície a problémy. Niektoré denné krémy ponúkajú riešenie viacerých problémov naraz, iné sú viac špecificky orientované. Výber treba dôkladne zvážiť a pri následnom používaní denného krému treba pamätať na to, že kľúč je v pravidelnosti.

Aké zložky by mal obsahovať kvalitný denný krém

Vysokokvalitný denný pleťový krém by mal obsahovať zmes výživných a k pokožke šetrných zložiek. Týchto zložiek môže byť skutočne veľmi veľa, preto uvedieme len niektoré z nich. Hľadajte napríklad zložky, ako je kyselina hyalurónová, ktorá pomáha udržiavať vlhkosť pokožky a podporuje hydratovanú pleť. Antioxidanty ako vitamín C a vitamín E zas chránia pokožku pred poškodením voľnými radikálmi, zatiaľ čo prírodné oleje, ako je jojobový olej a arganový olej, poskytujú hĺbkovú hydratáciu a podporujú hladkú a jemnú pleť. Medzi niektoré ďalšie patrí napríklad perlový prášok, extrakt Acmella, koenzým Q10, či bakuchiol. Ako sme ale spomenuli, týchto zložiek je veľa a preto treba každý denný krém posudzovať individuálne podľa jeho zložiek a ich štruktúry.

Tipy na výber správneho denného krému

AdobeStock_342342833-2

Pri kúpe denného krému je nevyhnutné zvážiť váš špecifický typ pleti a vaše skúsenosti s vašou pleťou. Rozhodnite sa pre produkty, ktoré sú vytvorené pre váš typ pleti, či už je suchá, mastná, zmiešaná, problematická alebo citlivá. Pozorne si prečítajte popisy produktov a vyhnite sa krémom, ktoré obsahujú drsné chemikálie, umelé vône a parabény. Namiesto toho uprednostňujte produkty, ktoré využívajú silu prírodných a organických zložiek na zabezpečenie jemnej, ale účinnej starostlivosti o pleť. Dôležitým aspektom pre výber denného krému môžu byť tiež recenzie. Ak má krém dobré recenzie, je to predpoklad jeho kvalitného zloženia a pozitívnych účinkov.

Odporúčame denné pleťové krémy

Z našej ponuky denných pleťových krémov sme vybrali zopár, ktoré patria medzi najobľúbenejšie. Nižšie vám uvádzame krátky prehľad. Samozrejme vás tiež pozývame do nášho e-shopu, aby ste si prehliadli celú našu ponuku denných krémov.

KLEOPATRA - Liftingový pleťový krém s perlami a kolagénom

mceclip1-21

Liftingový pleťový krém KLEOPATRA sa odporúča pre zrelú pleť a pre tých, ktorí chcú bojovať proti známkam starnutia, je obohatený o perlový prášok, extrakt Acmella a kyselinu hyalurónovú. Kombinácia týchto zložiek podporuje pevnosť, pružnosť a hĺbkovú hydratáciu pokožky a dodáva jej omladený vzhľad.

VRÁSKOŽRÚT - Lipkavcový denný krém s Q10

7128-3_vraskozrut-lipkavcovy-denny-krem-s-q10-30ml-1

Náš lipkavcový denný krém VRÁSKOŽRÚT s koenzýmom Q10 je ideálny pre ľudí so suchou a dehydrovanou pokožkou, ktorý obsahuje lipkavcový olej, koenzým Q10, ružovú vodu a kyselinu hyalurónovú. Táto kombinácia hĺbkovo vyživuje a dopĺňa lipidovú bariéru pokožky, poskytuje dlhotrvajúcu hydratáciu a ochranu pred environmentálnymi stresormi.

MAGIC NATURE – Antioxidačný pleťový krém

7787-1_magic-nature-antioxidacny-pletovy-krem-30ml

Antioxidačný pleťový krém MAGIC NATURE je ideálny pre všetkých, ktorí chcú revitalizovať a chrániť svoju pokožku pred poškodením vplyvom prostredia, obsahuje astaxantín, bakuchiol, vitamín C, morské riasy, perlový prášok a kyselinu hyalurónovú. Tieto silné antioxidanty spolupracujú v boji proti poškodeniu voľnými radikálmi, redukujú pigmentáciu a podporujú žiarivý a rovnomerný tón pleti. Ide o skutočne prémiový denný krém určený pre najnáročnejších zákazníkov.