Recepty starých mám na peknú pleť - super slovenské pleťové krémiky

Naše babičky nemali k dispozícii výdobytky 21. storočia, žiadne ahakyseliny, lasery, plastické operácie, injekcie s botulotoxínmi a podobne. Ich recepty a rady sú však overené niekoľkými generáciami žien a zaručene fungujú. Naše dva najlepšie a najúčinnejšie maceráty sme si dali certifikovať a z nich vznikli naše krémiky VRÁSKOŽRÚT A LIPOVÝ KRÉM ŠTEFKA.

Lipkavcový olej a lipový olej

recepty-starych-mam-na-peknu-plet-super-slovenske-pletove-kremiky-1

Lipkavcový olej - silný macerát sa používa ako prostriedok na vypínanie pleti a vyhladzovanie vrások, pri pravidelnom používaní aj predchádza ich tvorbe a celkovo pôsobí proti zvädnutej pokožke. Pomáha aj pri liečbe kožných ochorení. Lipový olej - silný macerát vytvára na pokožke obrannú bariéru a vykazuje ohromné regeneračné účinky, udržuje vodnú a tukovú rovnováhu, okamžite upokojuje podráždenie a naviac dodáva pokožke zlatistý nádych

Čo sú to olejové maceráty?

Olejové maceráty sa pripravujú od pradávna a poznali ich ešte naše staré mamy. Energiu a liečivé účinky vylúhované v oleji môžeme používať celú sezónu, získať krásnu pleť a skvelú starostlivosť o celé telo, pokožku i náladu a energiu. Bylinkové maceráty krásne voňajú. Macerovaný olej je produkt, ktorý vzniká vylúhovaním (maceráciou) sušených alebo čerstvých byliniek v nosnom oleji. Počas macerovania sa liečivé vlastnosti byliniek extrahujú do nosného oleja. Nosným olejom v našich fantastických macerátoch (lipkavcový, lipový) je BIO slnečnicový olej.

Slnečnicový olej a účinky na pleť

recepty-starych-mam-na-peknu-plet-super-slovenske-pletove-kremiky-2

Ide o prírodný olej z ekologicky kontrolovaného poľnohospodárstva, obsahuje vysoké množstvo vitamínu E a mastné kyseliny (Omega 6). Okrem toho má protizápalové účinky a chráni pokožku pred voľnými radikálmi.

Účinky slnečnicového oleja:

Hydratácia: Obsahuje množstvo významných látok a mastných kyselín, ktoré pomáhajú pokožke udržiavať hydratáciu, ktorá je kľúčová na zamedzenie starnutia a tvorby vrások. Ochrana pred voľnými radikálmi: Obsahuje vitamín E, ktorý ochraňuje pokožku pred vonkajšími vplyvmi ako sú UV žiarenie, počasie, znečistenie atď. Ochraňuje pokožku pred oxidačným a enviromentálnym stresom. Ochraňuje pokožku pred predčasným starnutím, zvyšuje produkciu kolagénu a elastínu, redukuje vrásky a vyhladzuje nerovnomernú pokožku. V kombinácii s našimi bylinkami, je úplným zázrakom pre pleť. Vyskúšajte aj vy našu účinnú pleťovú kozmetiku priamo zo slovenských kopaníc ešte dnes.