Urucum

Urucum. Chystáte sa na dovolenku pri mori alebo sa chcete trošku opáliť a dobiť energiou zo slniečka? Každá z nás chce byť opálená ako čokoládka a preto hľadáme rôzne prípravky na opaľovanie dostupné na trhu. My sme pre vás vybrali túto overenú rastlinku, ktorú používame pri výrobe nášho bronzera. Zaujíma vás ktorá? No predsa URUCUM.

Urucum a jeho účinky

DSC03013

URUCUM je rastlina, ktorá poskytuje ochranu pred škodlivými účinkami lúčov UVA a UVB, taktiež pôsobí odpudzujúco aj na hmyz. Takže máte dva v jednom, super opalovák aj repelent. Urucum /bixa orellana/ rastie v trópoch Strednej a Južnej Ameriky a je známa svojou farbou (annatto), ktorá sa získava z jej plodov. Urucum indiáni používajú na ochranu pred slnkom, ale aj na ošetrenie spálenia od slnka. Má mierne chladiaci účinok a chráni pred hmyzom. Táto exotická rastlina bola dovezená do Európy v 17tom storočí.

Urucum a jeho využitie

Urucum má tiež protizápalové účinky, používa na na kožné infekcie a choroby, ako sú dermatitída, psoriáza, soborea, ale aj hyperpigmentácia a vitiligo. Na opaľovanie je vhodná naozaj pre všetkých, chráni pred alergiou a zjednocuje pokožku, čo sa týka hyperpigmentácie aj vitiliga. Táto rastlina je bohatá na betakarotén sto krát viac ako mrkva. Urucum je veľmi bohatý na karoteidy s prírodnými pigmentmi. Urucum obsahuje bixín, norbixín spolu s vitamínmi, ktoré bránia starnutiu tela. Obsahuje tiež luteín, ktorý stimuluje syntézu melanínu.

Urucum na opaľovanie skutočne funguje

DSC03178

Čo ešte môžeme povedať, len sa poďakovať prírode zato, že nám dala takúto rastlinu. Už z našich recenzií vidieť, že URUCUM dokáže opáliť aj úplne bledú pokožku. Samozrejme treba dodržiavať zásady zdravého opaľovania sa. Urucum prášok sa získava zo semien stromu pôvodom z amazónskeho dažďového pralesa, má tŕnisté ovocie naplnenie červenými semienkami. Prášok bol používaný indiánmi na farbenie tela, dokonca aj vlasov. Koža sa stáva žiarivo oranžová a je chránená pred uhryznutím hmyzom a spálením. V dnešnej dobe sa s ním farbia dokonca aj potraviny, napr. CHEDDAR.

Urucum a jeho vlastnosti

Urucum pripravuje pokožku na slnenie. Je to naozaj poklad prírody, my ho budeme používať v oleji a krémoch na opaľovanie, aktivujúcich rýchlejšie opálenie. Vlastnosti urucum:

  • pripravuje pokožku na opalovanie,
  • silne podporuje pigmentáciu kože, je silný aktivátor opálenia
  • zároveň pokožku aktívne ochraňuje pred slnkom
  • je silný antioxidant
  • zároveň pôsobí ako fantastický repelent proti hmyzu
  • znižuje UVA indikovanú cytoxicit

DSC03158

Krásne leto vám prajeme! Produkty s obsahom látky urucum nájdete v našom e-shope.