Šípkový olej - prečo ÁNO?

Poznáte šípkový olej? Je to dar od prírody, ktorý poskytuje našej pokožke množstvo výhod. Od prevencie, hydratácie až po liečenie. Tento olej, získavaný zo semien šípky lisovaním za studena, je bez vône a má krásne jantárové sfarbenie. Je mimoriadne prospešný pre pokožku, pretože má omladzujúce, ošetrujúce, hojivé a regeneračné účinky.

Šípkový olej a jeho zloženie

sipkovy-olej-preco-ano--1

Mnoho žien má obavy z používania rastlinných olejov na pleť a pokožku. Aj Vy sa bojíte, že po použití šípkového oleja bude pleť mastná a póry upchaté? Nemusíte. Šípkový olej sa totiž často označuje aj ako suchý olej. Je to preto, že sa do pokožky veľmi rýchlo vstrebáva a nezanecháva na nej mastný film. Prechádza do hlbších vrstiev kože, kde pôsobí vďaka svojmu bohatému zloženiu. Šípkový olej obsahuje polynenasýtenú omega 6 mastnú kyselinu linolovú, omega 3 mastnú kyselinu linolénovú, nasýtenú kyselinu stearovú 10% a kyselinu palmitovú 11%. Ďalej obsahuje provitamín A - betakarotén, vitamín E, fenoly, lykopén.

Šípkový olej na spomalenie starnutia pokožky

Olej zo šípok je teda výborný na obnovu pokožku a pomáha tiež spomaľovať jej starnutie. Okrem esenciálnych mastných kyselín za to môže aj vysoký obsah vitamínu C, pričom práve šípkový olej je jedným z najbohatších rastlinných zdrojov tohto vitamínu a pomáha tak pleť rozjasniť. Rovnako sa mu darí znižovať výskyt hyperpigmentácie, čiže výborne funguje šípkový olej na pigmentové škvrny. Vitamín A, ktorý je obsiahnutý v šípkovom oleji, je potrebný aj pri obnove buniek a pomáha k prirodzenému nárastu kolagénu a elastínu v tkanivách. Výskumy ukazujú, že už po ôsmich týždňoch šípkový olej vedie k výraznému zlepšeniu vrások a stavu elasticity pokožky.

Suchý šípkový olej pre suchú pleť

sipkovy-olej-preco-ano--2

Vďaka svojej „suchej" konzistencii sa tento olej perfektne vstrebáva do všetkých typov pleti. No doslova zázraky dokáže spraviť so suchou, dehydrovanou a zvráskavenou pleťou. Antioxidačná aktivita šípkového oleja chráni a opravuje UV-poškodenie a pomáha znižovať vrásky. Okrem toho karotenoidy, ktoré sú zlúčeninami podobnými vitamínu A, regulujú premenu pokožky a vedú k rovnomernejšej pleti. Navyše olej účinne znižuje hyperpigmentáciu (tmavé škvrny na pleti)a rozjasňuje pokožku.

Šípkový olej na akné

Podľa odborníkov môže byť akné indikáciou podvyživenej kože. Šípkový olej obsahuje silné živiny, ktoré posilňujú pokožku základnými živinami a zlepšujú jej zdravie. Podvyživená koža má tiež tendenciu vylučovať prebytočný olej, čo môže viesť k akné. Šípkový olej tomu zabraňuje. To tiež pomáha uvoľniť póry (šípky olej je nekomedogénny - neupcháva póry) a bráni vzniku pupienkov.

Pleťové prípravky so šípkovým olejom

Čo k tomu dodať? Asi len toľko, že my v PANAKEIA sme sa rozhodli vytvoriť celú radu pleťových prípravkov Štramanda s použitím tohto vzácneho oleja, a už si ich aj môžete objednať online, aby ste boli štramandy :)