Telové oleje pre hydratovanú pokožku

TELOVÉ OLEJE PRE HYDRATOVANÚ POKOŽKU

IMG_0352

 

Tak ako starneme, starne s nami aj naša pokožka. Každá z nás si vyberá pre starostlivosť o ňu len to najlepšie, či už vo forme telových mliek, telových masiel alebo telových olejov. Používanie olejov na pokožku tela nie je síce žiadnou novinkou, ale mnoho žien to ani ešte neskúsilo. Možno z obáv, že budú príliš mastné, alebo sa boja konzistencie, že im upchá póry pokožky, no opak je pravdou.

Oleje lisované za studena z olejnatých semien, jadier a orechov sú bohaté na vitamíny rozpustné v tukoch, esenciálne mastné kyseliny a fytosteroly. Tie pri kozmetickom použití dodávajú pokožke výživu, hydratujú ju a posilňujú jej ochranný film. Sú súčasťou mnohých kozmetických prípravkov, najmä pleťových krémov a mliek, kde však tvoria len malú časť výrobku. Použitie čistých kvalitných rastlinných olejov je zatiaľ málo rozšírenou formou komplexnej starostlivosti o pokožku a nechty. Začnite naplno využívať ich pozitívne vlastnosti čo najskôr!

Už pôvabná a krásna Kleopatra poznala silu a blahodárne účinky telových olejov a pravidelne ich používala na hydratáciu a regeneráciu pokožky.

Častou reakciou na možnosť používanie telového rastlinného oleja ako kozmetiky je to, že sa nehodí na mastnú pokožku a upcháva póry. Túto skúsenosť má veľa ľudí vďaka kozmetickým prípravkom, v ktorých sa používa na premasťovanie parafín, vazelína, či iné už spomínané minerálne oleje. Mnoho detských olejov a opaľovacích prípravkov ich obsahuje, pretože sú lacné a ľahko dostupné. Naopak prírodné telové oleje sa do pokožky výborne vstrebávajú a podporujú obnovu prirodzeného hydrolipidického bariérového filmu. Preto sa stáva, že pokožka, ktorá sa javí ako mastná, sa po určitom čase zdraviu prospešnej starostlivosti rastlinným olejom mení na normálnu. Je to len vďaka tomu, že sa obnovili prirodzené mechanizmy, ktoré regulujú tvorbu kožného mazu a pokožka je dobre hydratovaná.

 

Telové oleje si môžete zaobstarať na našom e-shope

Aká je sila a kúzlo olejov, ktoré si opäť vydobývajú miesto v našej kozmetickej výbave?

ARGÁNOVÝ OLEJ 

Je malý zázrak na vrásky aj telo - Argánový olej  na tvár sa získava z plodov marockého stromu - argánie tŕnisté. Je bohatý na antioxidanty a skvele sa vysporiada s vráskami v tvári aj na rukách. Vstrebáva sa veľmi rýchlo a jeho revitalizačné vlastnosti oceníte aj pri starostlivosti o rozstrapkané nechty a končeky vlasov. Samozrejme nesmie chýbať ani v starostlivosti o pokožku tela, pretože krásne hydratuje suchú a ochabnutú pokožku

IMG_0357

 

Argánový olej si môžete zaobstarať na našom e-shope.

 

JOJOBOVÝ OLEJ

Je nositeľom cenných nenasýtených mastných kyselín. Pomáha udržovať prirodzene hydratovanú pokožku. Vitamíny, minerály a stopové prvky v oleji veľmi dobre prestupujú kožnú bariéru a dostávajú sa až k základnej vrstve pleti. Pokožka sa stáva po ošetrení jemne zamatovou. pôsobí veľmi dobre na ekzémy, začervenanie kože a podráždenú pokožku. Ukľudňuje a zmierňuje prejavy ekzematickej pokožky. Tak isto môžete jojobový olej použiť ako pleťový olej. Pretože krásne hydratuje, vyživuje, zvyšuje elasticitu a hojí. Vyhľadzuje vrásky, tlmí prejavy starnutia pokožky. Aktívne penetruje do pokožky a nezanecháva pocit mastnoty.

IMG_0355

Jojobový olej si môžete zaobstarať na našom e-shope

 

ŠÍPKOVÝ OLEJ 

Sa často označuje aj ako suchý olej. Je to preto, že sa do pokožky veľmi rýchlo vstrebáva a  nezanecháva na nej mastný film. Prechádza do hlbších vrstiev kože, kde pôsobí vďaka svojmu bohatému zloženiu. Šípkový olej obsahuje množstvo nenasýtených mastných kyselín, najmä gama linolenovej a  olejovej, silný antioxidant lykopén, ale je bohatý aj na vitamín A, C  a E.  Pri nanášaní na pokožku podporuje regeneráciu buniek a  tvorbu elastínu a  kolagénu. Výsledkom je hladšia, pružnejšia, pevnejšia pleť a  mladistvý vzhľad. Odstraňuje starecké a pigmentové škvrny. Na tento účel ho môžete natierať napríklad aj na ruky. Pomáha vyhladiť jazvičky po akné a môžu ho používať aj deti. Ak im ostali  jazvičky po kiahňach, natierajte im postihnuté miesta šípkovým olejom.Šípkový olej je perfektný na regeneráciu kože po pílingu. Stačí, ak sa po peelingu osprchujete a  na telo si natriete šípkový olej. Pleť bude krásne lesklá a žiarivá.

Ak máte radi voňavé telové oleje, ktoré spríjemnia pôžitok a účinok telových olejov, kľudne si doprajte aj parfumované oleje. Naše oleje PANAKEIA sú multifunkčné, môžete ich použiť na telo aj vlasy.

IMG_0354

 

Šípkový olej si môžete zaobstarať na našom e-shope.

RUŽJENKA

telový olej je ružový suchý olej pre celé telo, Ktorý dodá pokožke všetku výživu, hydratáciu a vďaka prírodným olejom zostáva pokožka jemná a zamatová. Naneste niekoľko kvapiek na telo a jemne v masírujte do pokožky celého tela po kúpeli, či vždy keď cítite, že pokožka či unavené končeky vlasov potrebujú hydratáciu, alebo chcete jednoducho zažiariť

IMG_0353

 

Ružjenku si môžete zaobstarať na našom e-shope

ELIXÍR BOHYŇA

je výnimočný multifunkčný suchý, spevňujúci telový olej pre krásnu pokožku, s fantastickým zložením a nádhernou vôňou pomarančového kvetu.

Telové oleje by sa mali stať pre vás neoddeliteľnou súčasťou starostlivosti o telo. Pravidelným používaním zistíte, že to bol ten správny krok, aby ste sa cítili mladšie, mali zdravšiu pokožku  a komfortnejší pocit.

IMG_0356

 

Bohyňu si môžete zaobstarať na našom e-shope.

 

Ktorý z nich si vyberiete?